آیا این مالیات رو وراث باید پرداخت کنند یا اون شخص؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۴۳۵ #06938076

با سلام
اخیرا یکی از همکاران پدر مرحوم بنده مراجعه کردند و اعلام کردند که گویا طی یک نقل و انتقال که حدود ۲۰ سال پیش انجام شده، پدر خانه ای را به ایشان فروختن و وکالت (به گفته خودشان بلاعزل) هم برای انتقال سند به ایشان داده ان. ولی این بنده خدا تعلل کرده و حالا پیگیر ماجرا شده. سوال من این هست که طبیعتا الان این ملک جزو مایملک پدر هست و باید مالیات بابت اون پرداخت بشه. آیا این مالیات رو ما (وراث) باید پرداخت کنیم یا اون شخص؟ آیا می تونیم از لحاظ قانونی و اخلاقی مدعی کم کاری اون فرد بشیم و ازش بخوایم که مالیات رو پرداخت کنه؟
سپاس

مشاوره حقوقی مالیات بر ارث
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود برعهده وراث میباشد.

با سلام
وراث باید پرداخت کنند

مالیات بر ارث بر عهده وراث خواهد بود

سلام
مالیات بر ارث جزو تکالیف وراث است و بدون پرداخت آن امکان فروش اموال میسر نیست. اما با توجه به فروش مال مزبور توسط مالک قبل از فوت در صورت وجود مدارک و شواهد کافی منجمله وکالت مزبور میتوانید با ارائه و اثبات آن از پرداخت مالیات بر ارث ملک فروخته شده معاف گردید. (مالیات بر ارث شامل اموال و ماترک متوفا میشود نه اموال فروخته شده در زمان حیات)

سلام
مالیات بـــر ارث یکی از انواع مالیات های مستقیمی می باشد که دولت به موجب نص صریح قانون مالیاتهای مستقیم در یافت می نماید به این شرح که :
هر گاه فردی فوت نماید و ورثه داشته باشد، وراث یا نماینده قانونی آنها می بایست
ابتدا نسبت به اخذ انحصار وراثت اقدام نمایند تا رسما وراث متوفی مشخص گردند
و همچنین مکلفند ظرف حداکثر یک سال از تاریخ فوت، به سازمان امور مالیاتی محل سکونت متوفی مراجعه و در اظهارنامه ای که فرم های مخصوص که توسط سازمان امور مالیاتی تهیه شده
اطلاعات هویتی و مکانی متوفی و وراث حین فوت و اموال و دارایی ها
و بدهی ها،هزینه های کفن و دفن و واجبات مالی و عبادی و دیون محقق و
مسلم متوفی را نظیر مهریه همسر درج نمایند.
پرداخت کنیم یا اون شخص؟پرداخت نمایید
مالیات رو پرداخت کنه؟خیر - توافق نمایید
هر یک از وراث به نسبت سهم الارث خود ملزم به پرداخت مالیات متعلقه خواهند شد.
ودر حقیقت بدون پرداخت این نوع از مالیات امکان هر گونه نقل و انتقال به صورت رسمی ممنوع خواهد بود و در حقیقت پرداخت این نوع مالیات از ارکان اساسی تنظیم سند رسمی می باشد و