حکم چک امانتی و سوءاستفاده از آن چیست؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۸۹ #06922739

باسلام و خسته نباشید

اگر کسی بخاطر اینکه بخواهد از دو جوان حمایت کند چکهایش رو در اختیارشان قرار بدهد، بدون هیچ گونه سودی برایش و حتی هیچگونه معامله ای با آنها داشته باشد و فقط آنها به اصطلاح با چکهایش کار کنند و در عوض این دو جوان یکی از چکهایش را ببرد و برگشت بزند و طرح دعوی و شکایت کند قانونگذار چه حکمی میدهد؟

مشاوره حقوقی چک
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

میتوانید به جرم خیانت در امانت از ایشان شکایت نمایید
اما باید مدارک کافی برای اثبات ادعاهایتان داشته باشید

مسئولیت پرداخت با صاحب حساب است و این ادعای امانت بایستی اثبات گردد .

با سلام و احترام
در صورت اثبات اینکه چک ها امانی بوده و بدهی در کار نبوده می توانید از باب جرم خیانت در امانت از ایشان شکایت نمایید وگرنه ذمه شما بابت وجوه چک مشغول خواهد ماند و موظف به پرداخت وجوه می باشید

اصل این است که مسئولیت پرداخت وجه چک در هر صورت با دارنده حساب بانکی است و وجود چک در دست دارنده آن با امضای ذیل چک توسط صاحب حساب دلیل بر اشتغال ذمه شما نسبت به وجه چک است. معهذا چنانچه بتوانید اثبات نمایید که چک ها را امانی در اختیار آنان گذاشته و ورود و خروج محل و وجوه چک های یاد شده توسط نامبردگان انجام میشده و هیچ معامله یا بدهی نسبت به آنان نداشته اید و سوابق عملکرد چک های قبلی هم همین موضوع را نشان دهد میتوانید به جرم خیانت از ایشان شکایت نمایید و از بعد حقوقی استرداد لاشه چک را دادخواست دهید .