اقامه دعوی امکان پذیر است یا خیر؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۳۸۴ #06526881

سلام اگر کسی در تلگرام به ما توهین کند و بعد اکانت خود را دلیت کند، اما ما از پیامش اسکرین شات داشته باشیم یا آن پیام را ذخیره کرده باشیم، میتوانیم علیه آن اقامه دعوی کنیم؟

مشاوره حقوقی توهین و فحاشی
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود

۱: در اصل کلی تنها سایت یا برنامه های قابل ردیابی هستند که سرور آنها داخل کشور باشد.

۲.اگر سروری در ایران نباشد چند حالت به وجود می اید الف) یک جرم بدون شاکی می خواهیم رسیدگی کنیم چون هیچ گونه سروری وجود ندارد قابل ردیابی نیست ب) دارای شاکی خصوصی می باشد که شاکی اسکرین شات همراه خود می آورد در این صورت اصطلاحا از شرکت های asp استعلام اخذ می شود و ip فرد مورد نظر اخذ می شود.

و از طریق ip اطلاعات اشتراک و داده تا شش ماه اخذ می شود یعنی متوجه می شویم که وارد کدام سایت شده است.

ولی هم اکنون به متن پیام ها چه در با وجود اکانت و حذف اکانت قابل دستیابی نیست.

و جرائم که هم اکنون کشف می شود اصطلاحا از طریق مهندسی اجتماعی و رصد فضای مجازی می باشد.

بلی
اگه مدارک و شواهد کافی دارید

سلام و درود.
وقت بخیر.

مطابق ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی:
«توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک، چنانچه موجب حد قذف نباشد، به مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه و یا پنجاه هزار‌ تا یک میلیون ریال جزای نقدی خواهد بود.»

لذا شما می تواند با ارائه مدارک و ادله خود از طرف مقابل شکایت کیفری مطرح نمایید.

پیروز باشید.