آیا سهم الارث جزو مستثنیات دین محسوب میشود؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۱۲,۰۷۴ #06422076

سلام
سهم الارث بنده بابت مهریه توقیف شده است و بنده و فرزندم در منزل پدری که توقیف شده است، به همراه مادرم زندگی میکنم، ایا سهم الارث بنده بعنوان مستثنیات دین محسوب میگردد؟

مشاوره حقوقی مهریه
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

پاسخ منفی است. مطابق نظریه مشورتی شماره ۹۶۹۹/۷-۲/۱۰/۸۰ اداره کل حقوقی قوه قضائیه، مستثنیات دین تا زمان حیات محکوم علیه است و خانه او پس از مرگ او از مستثنیات دین خارج و از جمله ماترک است و ورثه نمی توانند به عذر اینکه فاقد منزل مسکونی هستند آن را جزء مستثنیات دین بدانند (البته این نظر در مورد مال غیر منقول(ملک) است.)

خیر جزو مستثنیات دین نمی باشد مگر اینکه جز سهم الارث یاد شده هیچگونه مالی نداشته باشید .

سهم الارث جزء مستثنیات دین محسوب نمی شود .

سلام خیر مستثنیات دین نیست .

ماده ۵۲۳ قانون آیین دادرسی مدنی
در کلیه مواردی که رای دادگاه برای وصول دین به موقع اجراء گذارده می‌شود اجراء رای از مستثنیات دین اموال محکوم علیه ممنوع‌می‌باشد.

ماده ۲۴ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی

مستثنیات دین صرفا شامل موارد زیر است:

الف- منزل مسکونی که عرفا در شان محکوم‌علیه در حالت اعسار او باشد.

ب- اثاثیه مورد نیاز زندگی که برای رفع حوائج ضروری محکوم‌علیه و افراد تحت تکفل وی لازم است.

ج- آذوقه موجود به قدر احتیاج محکوم‌علیه و افراد تحت تکفل وی برای مدتی که عرفا آذوقه ذخیره می‌شود.

د- کتب و ابزار علمی و تحقیقاتی برای اهل علم و تحقیق متناسب با شان آنها.

ه- وسایل و ابزار کار کسبه، پیشه‌وران، کشاورزان و سایر اشخاص که برای امرار معاش ضروری آنها و افراد تحت تکفلشان لازم است.

و- تلفن مورد نیاز مدیون.

ز- مبلغی که در ضمن عقد اجاره به موجر پرداخت می‌شود، مشروط بر اینکه پرداخت اجاره‌بها بدون آن موجب عسر و حرج گردد و عین مستاجره مورد نیاز مدیون بوده و بالاتر از شان او نباشد..

با سلام اگر جز سهم الارث یاد شده هیچ گونه مالی نداشته باشید و ارزش سهم الارث یاد شده هم فراتر از شئون خانوادگی متعارف شما در حال اعسار نباشد میشود به عنوان مستثنیات دین به آن معترض شد.