احراز سیادت در شناسنامه چه راهکاری دارد؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۶,۸۱۰ #06385350

سلام علیکم
همسر من سادات هستن ولی در شناسنامه ایشان کلمه "سید" درج نشده است، ( از طرف مادری هم سید می باشند) از علما شهر مشهد هم شجره نامه ایشان را امضا زده اند ولی ثبت احوال قبول نمی نمایید، بعد از ارایه دادخواست از طرق دادگاه هم جوابی حاصل نشده است، برای ایشان چه راهکاری می باشد؟؟؟؟

مشاوره حقوقی ثبت احوال
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بموجب تبصره ۵ماده ی ۲۰ قانون ثبت احوال باید یکی ازاقوام‌مانند پدرویاپدر بزرگ در شناسنامه کلمه سعادت‌آباد شده باشد که دراین صورت درشناسنامه‌اولاد هم کلمه سیادت‌قید‌میگردد واگر ثبت احوال‌این کلمه‌را در شناسنامه اولاد‌مقید نکرده باشد با‌درخواست اصلاح‌شناسنامه قید کلمه سیاد‌ت به تبع سیادت پدر یا‌پدر بزرگ فوری در شناسنامه شما اضافه‌خواهدشد‌دوم اینکه‌‌کلمه سیادت‌در شناسنامه پدر‌یا پدربزرگ نباشد در این صورت متقاضی باید ثابت نماید که وی به سادات‌منتسب است وبرای این کار باید با تقدیم دادخواست الزام ثبت احوال محل صدور‌شناسنامه به قید عنوان سیادت در شناسنامه با معرفی چند شاهد تعرفه شده در صورت جلسه منضم به دادخواست فوق که این شاهد‌ان خود سادات و از طبقه نسبی اقوام پدری وی بوده باشند و کلمه سیادت لاجرم در شناسنامه آنان قیدشده باشد دادگاه مدنی (حقوقی) دادخواست مذکور را ملاحظه دستور تعیین وقت واحضار اداره ثبت احوال و شهود تعرفه شده را صادر مینمایددرجلسه رسیدگی دادگاه ضمن استماع اظهارات طرفین دعوی سپس باصدورقرار استماع شهادت شهود اظهارات آنان را در‌مقام شهود می شنود ومدارک‌سجلی واینکه آنان از طبقه خویشان نسبی سادات میباشند رامورد امعان نظر قرار داده درصورتی تقاضای متقاضی را منطبق با حقیقت بداند حکم به اضافه نمودن عنوان سیادت‌در‌کنار اسم کوچک‌متقاضی را صادر‌مینماید که بعداز قطعیت‌حکم بدوی اداره ثبت احوال بلافاصله مبادرت به اصلاح بشرحی که رفت مینماید

سلام چنانچه دادکاه نیز دادخواست شما را رد کرده با ادله جدید اعاده دادرسی بدین

ابتدائا با مراجعه ب مراجع قضایی درخواست اثبات سیادت دهید سپس با ارجاع ب دادگاه و اثبات سیادت ایشان با نظر شهود و بررسی شجره نامه با طرح در شورای ثبت سیادت ایشان تایید و در شناسنامه لحاظ خواهد شد

سلام باتوجه به اینکه درخواست شما در ثبت احوال مورد قبول واقع نشده ، از طریق دادگاه باید مورد را توسط وکیل پیگیری کنید تا به نتیجه مطلوب برسید. درصورت تمایل با بنده در مشهد میتوانید هماهنگ کنید

باسلام
ثبت سیادت درشناسنامه نیازمند رای دادگاه هست لذابا ثبت درخواست در ثبت احوال محل صدورشناسنامه اقدام کنیدپرونده شما ازطریق ثبت احوال ارجاع میشود به دادگاه وجهت گرفتن رای نیاز به شجره نامه وشهود دراین خصوص می باشد.

سلام. به اداره ثبت احوال صادر کننده شناسنامه پدر همسرتان مراجعه کنید. چنانچه سوابق پدر، پدربزرگ یا اجداد ایشان سیادت را تایید کند، پس از طرح جلسه در شورای ثبت و تایید این شورا، سیادت تایید و در شناسنامه ایشان اضافه خواهد شد.

اگر در ثبت احوال به سادگی تقاضای شما پذیرفته نمی شود به دادگاه مراجعه و تقاضای اثبات سیادت بنمایید.