اگر رای سابق نقض شود تکلیف صلح نامه چه میشود؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳۸۴ #05948857

با سلام
اینجانب به خلع ید از ملک و همچنین قلع و قمع اشجار در دادگاه تجدید نظر محکوم شدم‌. خواهان دعوا نسبت به قطع اشجار اقدام ننمود و مصالحه نامه ای عادی فی ما بین ما تنظیم شد که بجای قطع اشجار حدود یک سوم باغ رابه او صلح نمودم.در حال حاضر نسبت به حکم سابق(خلع ید) اعاده دادرسی نموده ام به استناد بند ۶ ماده ۴۲۶ آ.دادرسی.م. (جعلیت سند استنادی خواهان ) سوال بنده این است که اگر رای سابق نقض شود تکلیف صلح نامه چه میشود آیا طرف مقابل میتواند ادعا کند که بین ما سازش و صلح شده و یک سوم ملک سابق را که گرفته و برنگرداند؟ یا اینکه طبق ماده ۷۶۵و ۷۶۷ ق ‌مدنی صلح باطل است و میتوان بطلان صلح نامه را از دادگاه تقاضا کرد.

مشاوره حقوقی صلح
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اگر در صلح نامه به موضوع دادگاه اشاره کرده و سازشتان را متعاقب محکومیت قضائی ذکر کرده باشید می توانید ابطال صلح نامه را از دادگاه بخواهید ، در غیر اینصورت صلح نامه نافذ و معتبر بوده و دارای بار حقوقی خود می باشد .

اگر صلح و سازش شما ، مشروط به نفوذ و یا تغیر رای دادگاه نشده باشد ، این صلح صحیح است و حتی با نقض رای ، صلح نامه نفوذ حقوقی دارد.