میتونم تا وقتی تمام مهریه ام رو نگرفتم از تمکین خودداری کنم درسته؟

پرسیده شده
۱۸ پاسخ ۳۳۳ #05945263

سلام و وقت بخیر
در جواب دادخواست تمکین چه طور دفاع کنم عقد هستم و از حق حبسم استفاده میکنم.
من حدود ۴ سال عقد هستم و عروسی نکرده و خانه ی شوهر نرفته ام خانه پدرم زندگی میکنم و به دلیل مشکلات عدیده که در این مقال نمیگنجد حدود یک سال است دادخواست مطالبه مهریه کرده ام درحالیکه هنوز رای قطعی نیامده شوهرم دادخواست الزام به تمکین کرده چطور باید دفاع کنم و چه مراحلی باید طی کنم .
مطابق ماده۱۰۸۵ چون من تمکین خلص نکرده ام میتونم تا وقتی تمام مهریه ام رو نگرفتم از تمکین خودداری کنم درسته؟ ولی نفقه چه میشود؟
و اون چه طور ممکنه من رو به دادگاه به عنوان ناشزه معرفی کنه و تقاضای تجویز ازدواج مجدد بده خواهش میکنم بهم جواب بدین خیلیل ممنونم

مشاوره حقوقی مهریه
۱۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
زن میتواند از حق حبس استفاده کند و تا زمانی که تمام مهریه را دریافت نکرده از تمکین خودداری کند، عدم تمکین در این حالت مانع اسحقاق نفقه نیست.

چنانچه مهریه شما عندالمطالبه می باشد استنادواستدلال به حق حبس نمایید.

اگر زناشویی انجام نشده و زن باکره باشد می تواند از حق حبس استفاده کند .

شما در صورت عندالمطالبه بودن مهریه به همین مورد استناد نمایید کافی است

با سلام
اولا با توحه به اعمال حق حبس توسط شما عملادادخواست الزام به تمکین زوج مواجهه با ایراد خواهد بود و رد میگردد
ثانیا استفاده از حق حبس توسط شما اسقاط کننده نفقه نخواهد بود

می توانید به حق حبس خود استناد کنید و تا پرداخت مهریه از تمکین خودداری نمایید

با سلام
چنانچه مهریه تان عندالمطالبه است می توانید به حق حبس استناد کنید
مستحق دریافت نفقه خواهید بود و این عدم تمکین شما را ناشزه نخواهد کرد