آیا میتوانم از خانومم شکایت تدلیس در نکاح انجام بدهم؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۱۸۴ #05922581

با سلام خدمت شما وکلای عزیز.
بنده سه چهار سال بعد از ازدواج متوجه شدم که خانومم قبلا دو مرتبه ازدواج نموده (اولی به مدت هشت ماه.ودومی بمدت دوسال) و هنگام عقد هیچ چیزی در این مورد بمن نگفته. در عقد نامه هم ذکر شده که زوجه سابقه ازدواج نداشته.اما در ثبت اسناد ازدواج های قبلی ایشان ثبت شده است.
آیا میتوانم از خانومم شکایت تدلیس در نکاح(ازدواج) انجام بدهم؟!

مشاوره حقوقی خانواده
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
در صورتی که ادله کافی در این خصوص دارید می‌توانید تقاضای فسخ نکاح بدون پرداخت هیچ گونه حقوق مالی به ایشان را نمایید

سلام
امکان طرح شکایت در صورت اثبات امر را دارا می باشید

بله و نیز میتوان به جهت خیار تخلف از وصف نکاح را فسخ نمود

نظر به مسایل ذیل امکنپذیر نیست:
اولا اگر ایشان اردواج موثره پاشتند مطمنا نباید باکره می بودند ، و از گفته های شما چنین بر می اید که همسرتان باکره بوده است.
ثانیا در ازدواج دختر باکره و طلاق قبل از نزدیکی قانون اجازه حذف نام همسر قبلی را صادر کرده است و نمیتوان تدلیس با حکم قانون را مطرح کرد.
ثالثا بنظر میرسد ازدواج سابق قبل از رابطه جنسی جز صفات مهمه عرفی نباشد، اگر برای شما صفت مهمه عقد بود می بایستی حین العقد اعلام و یا جزشروط ضمن العقد قید میکردید، تا قرینه باشد بر مهم بودن صفت مذکور.
رابعا علیرغم موارد فوق با توجه به گذشت چندین سال از ازدواج این ادعا در جهت فسخ نکاح مسموع نخواهد بود چرا که در هنگام اطلاع از موضوع با فوریت بایستی اقدام به فسخ مینمودید.

سلام
اگر همسر شما قبلا ازدواج داشته و آن را از شما پنهان کرده است و شما این امر را می توانید با دلیل ثابت کنید می توانید به جهت پنهان کاری و فریب در امر ازدواج تقاضای فسخ نکاح کنید.