آیا اقساط بدهی در دادگاه امکان پذیر است؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲,۲۰۳ #05917841

با عرض سلام.
زمینی رو‌ خریداری کردیم و پنجاه میلیون نقدا و‌ یکجا به فروشنده دادیم حالا متوجه شدیم زمین مشکل دارد میخ‌واهیم شکایت کنیم
آیا امکان دارد دادگاه با وجود اینکه ما پول را یکجا به فروشنده داده ایم بدهی فروشنده به ما رو قسطی کند حتی اگر ما رضایت نداشته باشیم به اینکار

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود اگر رای قطعیت یافته باشد میتوانید تقاضای اعسار دهید تا قسطی بپردازید

با سلام در صورتیکه دادگاه رای به (فسخ و یا ابطال )معامله و عودت ثمن دهد و عدم تمکن مالی طرف دعوی برای دادگاه محرز شود، احتمال و امکان تقسیط وجود دارد.لکن قسمت عمده ی نتیجه این موضوع به چهار عامل بستگی دارد۱- زمان مشخص شدن و فهمیدن ایراد ملک توسط خریدار۲- زمان طرح شکایت توسط خریدار (اهمیت میزان فاصله زمانی بین محرز شدن عیب مربوطه و طرح دعوی توسط خریدار ۳- نوع و میزان و وضوح و شدت ایراد وارده بر ملک ۴- چگونگی نگارش و نوع توافقات فیمابین در متن مبایعه نامه.
هم چنین وضعیت خیارات در متن مبایعه نامه ( سلب خیارات و یا در ید داشتن) ، به رویت رسیدن و یا نرسیدن ملک قبل و یا حین معامله ، اوراق کارشناسی داشتن ملک از موارد تاثیر گذار در نتیجه می باشد .
در ابتدا می بایست به دلیل دارا بودن ایراد زمین ،طرح دعوی نمایید. شرایط فسخ معامله و یا دریافت ضرر و زیان تا حدودی به شرایط و اختیاراتی که در متن مبایعه نامه به یکدیگر داده و یا از هم سلب نموده اید بستگی دارد. در هر صورت اگر ایراد ملک ،در زمان معامله واضح نبوده و فروشنده علم به ایراد و خریدار جهل به ایراد داشته، با استناد به خیارات می توان پیگیری قانونی داشت. لازم به توضیح است اگر در مبایعه نامه ،خریدار ،خیارات را از خود سلب نموده باشد، موضوع پیچیدگی هایی خواهد داشت.

سلام
از نظر قانون، بدهکار کسی است که دادگاه حکم محکومیت و اجراییه آن را صادر کرده باشد.
بدهی فروشنده به ما رو قسطی کند حتی اگر ما رضایت نداشته باشیم به اینکار ؟ اگر مدارک ارایه شده به دادگاه او
از این حق قانونی برخوردارد تا خود را معسر (کسی که برای پرداخت بدهی هیچ دارایی ای ندارد یا به اموالش دسترسی ندارد) اعلام کند که اگر اعسار این افراد برای دادگاه محرز شود در این شرایط دادگاه بدهکار را ملزم به پرداخت بدهی اش به صورت اقساط می کند

شما ثمن رو پرداخت کردید باید اول الزام ب تسلیم مبیع بدید یا تنفیذ فسخ قرارداد رو بخاهید و در ادامه مطالبه وجه بدید بعد از اون در مرحله اجرا امکان داره دعوی اعسار بده و در صورت پذیرش مجبور ب پذیرش تقسیط بشید