آیا کسی که جواز گذاشته با توجه به دانستن این موضوع که جواز اعتبار ندارد، مرتکب جرم شده؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۸۷ #05855916

سلام من شاکی یک پرونده کیفری بابت کلاهبرداری و اوراق نمودن وسایل نقلیه هستم متهم یک ضامن جواز کسب معرفی نموده که قرار کفالت را قبول کرده فقط جواز کسب مدل قدیمی است و روی جواز نوشته شده تا سال ۱۴۰۰ معتبر است درصورتیکه جواز کسب را از سامانه واحد صنفی استعلام گرفتم اعلام شده جواز کسب از سال ۹۸ منقضی و فاقد اعتبار می‌باشد آیا کسی که جواز گذاشته با توجه به دانستن این موضوع که جواز اعتبار ندارد جرم است یا قبلش بازپرس یا مدیر دفتر نباید استعلام از اعتبار جواز کسب بگیرن الان جوازی که برای ضمانت ارائه شده منقضی است لطفا از نظر کیفری و قانونی راهنمایی کنید که چکار باید کنم سپاس

مشاوره حقوقی کلاهبرداری
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام و احترام. اگه در جواز دستکاری شده باشد، حسب شرایطی امکان تحقق جرم جعل وجود دارد، در خصوص قرار صادره نیز مستندات خود را به بازپرس پرونده ارائه دهید تا در صورت تشخیص ایشان، در قرار صادره بازنگری شود

چنانچه تاریخ اعتبار، در چواز کسب تغییر داده است مرتکب جرم جعل و استفاده از سند مجعول شده است

درود و عرض ادب
جرمی در این خصوص متصور نیست بازپرس نیز با توجه به ظاهر جوار کسب و اعتبار آن، آن را مورد پذیرش قرار داده است.

با سلام
اگر در جواز مذکور جعل صورت گرفته باشد و با دستکاری اعتبار جواز را زیادتر از مقدار نشان داده باشند بله مرتکب جرم شده اند. در غیر این صورت مرتکب جرم نشده اند. در نهایت متهم و وثیقه گذار مسئولیت دارند.