جرمی که مربوط به جرایم رایانه ای می شود، پس از گذشت چه مدت زمانی مشمول مرور زمان می شود؟

پرسیده شده
۱۴ پاسخ ۴۶۳ #05776476

سلام خسته نباشید.
جرمی که مربوط به بند ب ماده ۱۵ جرایم رایانه ای و در کل جرمی که مربوط به جرایم رایانه ای می شود، پس از گذشت چه مدت زمانی مشمول مرور زمان می شود؟ و دیگر نمیتوان در مورد موضوعی که به بند ب ماده ۱۵ جرایم رایانه ای، مربوط می شود، از یک شخص شکایت کرد؟
ممنون میشم پاسخ بدید.

مشاوره حقوقی جرایم اینترنتی
۱۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
سه سال بدون تعقیب یا از زمان آخرین تعقیب، پنج سال بعد از محکومیت قطعی

با سلام بستگی به نوع جرم و میزان مجازات آن دارد

سلام،بستگی به نوع جرم رایانه ای دارد.

با سلام
بستگی به نوع جرم دارد.

با سلام ،بستگی به نوع جرم قابل متغیر می باشد

با سلام
مرور زمان بستگی به نوع جرم دارد.

مطابق ماده ۱۰۵ و ۱۰۷ قانون مجازات اسلامی ۳ نوع مرور زمان در قانون بیان شده است و بعد از گذشت مدت زمانی مشخص دیگر نمیتوان به جرائم این متهمان رسیدگی کرد
نوع اول
از تاریخ وقوع جرم محاسبه می گردد که البته با گذشت زمان مشخص رسیدگی غیر ممکن بوده و قرار موقوفی تعقیب در این دسته از جرائم که مشمول مرور زمان وقوع جرم شده است صادر میگردد
نوع دوم
از تاریخ آخرین اقدامات تعقیبی متهم در مرجع قضایی می باشد که مبدا شروع مرور زمان در این قانون بر خلاف قانون سابق مجازات اسلامی از تاریخ آخرین اقدامات محاسبه می گردد در قانون قدیم مبدا شروع از تاریخ اولین اقدامات تعقیبی محاسبه می گردید .
نوع سوم
ازتاریخ صدور حکم قطعی و عدم اجرای مجازات محاسبه می گردد باید توجه داشت مدت زمان گذشت مرور زمان بر اساس درجه مجازات ها محاسبه می گردد که در دو نوع اول مشابه هم و نوع سوم مدت زمان مرور زمان طولانی تر است