سایر اعمال حقوقی این شخص تبعه خارجی در ایران چگونه خواهد بود؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۴۲۳ #05685204

تبعه خارجی که شرایط اهلیت به موجب قانون متبوع کشورش ۲۱ سال می باشد در سن ۱۹ سالگی مبادرت به خرید سهام شرکت خصوصی در ایران نموده است و با استناد به عدم اهلیت او در دادگاه ایران طرح دعوی نموده است
معامله ایشان صحیح است
اقامتگاه این شخص کجا خواهد بود چرا؟

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با توجه به اهلیت ایشان معامله صحیح واقع شده است

با درود
مطابق آنچه در سوال آمده است معامله صحیح است

با سلام
معامله نافذ و صحیح است .

از جهت اهلیت معامله ایشان صحیح است.

طبق ماده ۹۶۲ قانون مدنی :تشخیص اهلیت هر کس برای معامله کردن بر حسب قانون دولت متبوع او خواهد بود

درود
معامله شما طبق قانون ایران صحیح است.

سلام. ماده ۹۶۲ قانون مدنی می گوید:
تشخیص اهلیت هر کس برای معامله کردن بر حسب قانون دولت متبوع او خواهد بود مع‌ذلک اگر یک نفر تبعه خارجه در ایران عمل حقوقی انجام دهد در صورتی که مطابق قانون دولت متبوع خود برای انجام آن عمل واجد اهلیت نبوده و یا اهلیت ناقصی داشته است آن شخص برای انجام آن عمل واجد اهلیت محسوب خواهد شد در صورتی که قطع نظر از تابعیت خارجی او، مطابق قانون ایران نیز بتوان او را برای انجام آن عمل دارای اهلیت تشخیص داد. حکم اخیر نسبت به اعمال حقوقی که مربوط به حقوق خانوادگی و یا حقوق ارثی بوده و یا مربوط به نقل و انتقال اموال غیر منقول واقع در خارج ایران می‌باشد شامل نخواهد بود. پس به استناد این ماده برای تشخیص اینکه عمل صحیح است، با مقررات ایران انطباق داده خواهد شد که در فرض شما و در سن ۱۹ در ایران چنین معاملاتی صحیح است. کلیه معاملات بجز مسائل خانوادگی و یا معاملات مربوط به اموال غیرمنقول که درخارج از کشور دارد، شامل این ماده است.

به لحاظ اقامتگاه اگر تبعه بیگانه اقامت دائم یا موقت دارد، اقامتگاه او ایران است.