تکلیف معامله فضولی چیست؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۹۱۰ #05591831

بنده یه آپا رتمانی رو خریدم بعد از دو سال سکونت متوجه شدم معامله یک معامله فضولی بودی الان تکلیف بنده ( اصیل ) چه خواهد شد ایا فروشنده ( فضول ) باید پول عین مبیع را به اصل مالک بدهد و یا بنده ( اصیل ) بایستی ملک رو تحویل بدهم؟ توضیح اینکه مالک اصلی قبلا این ملک رو از فضول خریده بوده و بعدا دوباره بعد از معامله بین بنده ( اصیل ) و فضول دوباره به فضول فروخته منتهی بعدا از فروختن ملک به فضول متوجه شده که قبل از این معامله ملک توسط فضول به بنده منتقل شده بود خالا تکلیف بنده چیه

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

معامله فضولی غیرنافذ است به این معنا که تا مالک واقعی آن را تنفیذ نکند معامله به صحت واقع نمی شود و اگر رد کند باطل است و مبیع باید به مالک اصلی برگردد و در ملکیت اوست و مشتری که به واسطه معامله فضولی ضرر کرده است می تواند مبلغی را که به فضول پرداخته است ازوی به علاوه خسارات درخواست کند.