آیا می توان از امضای شهادت دروغین در گواهی شهادتنامه فوت شکایت نمود؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۱,۳۴۴ #05535842

پدرم در سال ۷۶ شش ماه قبل از پدرش فوت نموده است. پدربزرگم دارای یک پسر و ۴ دختر بوده است. زمانی که پدربزرگم فوت نموده است. طی یک شهادتنامه سه نفر شهادت داده اند که ورثه پدربزرگم فقط ۴ دختر بوده و پدرم در جمع وراث نبوده است. حال با شکایات پی در پی و بنا به مذهب سنی شافعی بودنمان در گواهی حصر وراثت اسم بنده نیز آمده و اصلاح شده است.
آیا می توان نسبت به شهادت دروغین شاهدین شکایت نمود؟
( لازم به ذکر است همه مدارک شهادتنامه و گواهی حصر وراثت قبلی و اصلاحیه آن موجود می باشد.)

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

چون پدرتان قبل ازپدربزرگتان فوت کرده اند ارثی به ایشان تعلق نمی گیردمطابق قانون ایران
آیا طبق مذهب سنی شافعی پدر شما که قبل از پدربزرگتان فوت کرده اند از ایشان ارث می برند؟
به نظر نمی رسد بتوانید از شهود شکایتی کنید چون شهود مطابق قانون ایران بیان نموده اند که پدر شما جز و ورثه نبوده اند و دروغی نگفته اند

بله .می توانید شکایت کیفری و حقوقی بر علیه کسانی که شهادت دروغ داده اند مطرح کنید.

سلام
اگر طبق مذهب شافعی شما جز وراث بوده اید و ایشان شما را جز وراث نام نبرده اند می توانید مستند به استشهادیه مزبور شکایت کنید

دزصورت اثبات ، می توانید اقدام به شکایت کنید

بله . می توانید شکایت کیفری و حقوقی بر علیه کسانی که شهادت دروغ داده اند مطرح کنید.

شهادت دروغ هم از بعد حقوقی و هم از بعد کیفری قابل تعقیب و طرح دعوی است.

با سلام
در صورتیکه شهادت شهود موجب زیان به شما شده باشد می توانید دادخواست ضرر و زیان بدهید
اما در مورد خود شهادت دروغ جنبه کیفری دارد و می توانید برای آن هم شکایت کنید