دادستان میتواند به دلیل جنبه عمومی جرم متهم را به زندان بفرستد؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۲۲۳ #05407925

با سلام.سوال من این بود اگر شاکی خصوصی در پرونده سرقت رضایت دهد و بازپرس حکم عدم تعقیب صادر کند ایا دادستان میتواند به دلیل جنبه عمومی جرم متهم را به زندان بفرستد و در صورت اختلاف دادستان و بازپرس حکم کدمیک اجرایی خواهد شد ممنون ازتون

مشاوره حقوقی سرقت
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

دادستان غیراز ریاست دادسراعمومی وانقلاب مدعی العموم نیز می باشد وعلاوه براختیارات فوق دارای اختیارات و وظایف گسترده ای نیز دارد
درصورت صلاحدید می تواند به هرکدام از دادیاران که در واقع معاونین وی محسوب می شوند به بازپرس نیز دستورات بازداشت یا آزادی متهمی را صادر نماید
اختیارات دادستان فقط ارجاع شکایت به دادیاری یا بازپرسی ویا مخالفت با منع تعقیب یا موافقت با آن نیست
پس درصورت صلاحدید می تواند اما معمولا چنین دستوری صادر نمی کند

با سلام دادستان ریاست دادسرا را بر عهده دارد و حکم صادر نمیکند که با حکم وی کسی به زندان رود و حکم در دادگاه صادر می شود.

در صورت اختلاف میان بازپرس و دادستان اختلاف به دادگاه میرود و تا حل اختلاف حداکثر ده روز به بازداشت (متهم )می رود.

درود بر شما، امکان پیگیری از جنبه عمومی توسط دادستان وجود دارد، لکن چنانچه بین بازپرس و دادستان اختلاف نظری حادث شود، مرجع حل اختلاف دادگاه کیفری دو بوده و باید دید چه نظری عنوان خواهد شد.

بله دادستان اختیار دارد که به قرارمنع تعقیب اعتراض نماید ولی معمولا نمیکند

با درود مرجع صالح بین اختلاف بازپرس و دادستان دادگاه کیفری آن دادسرا میباشد.

در صورت اختلاف بین بازپرس و دادستان مرجع حل اختلاف دادگاه کیفری ۲ خواهد بود مگر آنکه دادستان نظر به برائت و بازرس نظر به مجرمیت داشته باشد که در این خصوص نظر دادستان لازم الاتباع است.