الزام به تمکین زمانی که زن قصد برگشت نداشته باشد، به چه صورت است؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳۵۰ #05208293

سلام. زوج هستم. دادخواست الزام به تمکین اینجانب رد شد ( منزل مسکونی توسط کارشناس تایید شده بود ولی توسط تحقیقات کلانتری رد شده بود به همین دلیل قاضی خانه را نپذیرفت )، قبل از صدور رای خانه دیگری اجاره کرده بودم، در لایحه تجدید نظر نوشتم که خانه دیگری اجاره شده است و همان روز اظهارنامه فرستادم که به زندگی مشترک برگردد و آدرس جدید را اعلام کردم و نوشتم که به زندگی با شما بسیار علاقمندم و دوستت دارم *** همسرم در پاسخ اظهارنامه نوشته است شاید این اجاره نامه مانند اجاره نامه قبلی صوری باشد و به هیچ عنوان در کنار شما احساس امنیت نمی کنم و جان خود را در خطر می بینم و ادعای دوست داشتن را دروغی محض می دانم.
آیا می توانم وقتی که شعبه تجدید نظر مشخص شد لایحه ای تنظیم کنم که دادخواست تمکین به دلیل منزل مسکونی بطلان اعلام شده است در صورتی که زوجه به صراحت در پاسخ اظهارنامه اعلام کرده است که به هیچ عنوان ....... یعنی قصد برگشتن ندارد پس تقاضای منزل مسکونی و اثاث البیت مطابق با شان خواسته ای غیر منطقی است. آیا ماده قانونی در این مورد است؟ چه کار کنم و چه چیزی را باید بگویم و به چه شماره ماده ای از قانون باید اشاره کنم؟؟؟ لطفا راهنمایی بفرمائید. علاوه بر نفقه، هزینه درمان پایش را که مجموعا بالای بیست میلیون می شود در قالب نفقه از من خواهد گرفت در صورتی که واقعا حقش نیست چون جهیزیه را جمع کرد و جداگانه زندگی می کند. لطفا اگر نکته ای و راهنمایی مد نظرتان است کامل بیان کنید. اجرکم الله

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود برشما هموطن عزیز
۱:اگر بودن زن با شوهر در یک منزل متضمن خوف ضرر بدنی و یا مالی یا شرافتی برای زن باشد زن می‌تواند مسکن علیحده اختیار کند‌ و در صورت ثبوت مظنه ضرر مزبور محکمه حکم بازگشت به منزل شوهر نخواهد داد و مادام که زن در بازگشتن به منزل مزبور معذور است نفقه بر‌عهده شوهر خواهد بود.
راهکارقانونــــی👇🏻
۲:پرونده الزام به تمکین دو مرحله ای ست یعنی هر کدام از زوجین که رای دادگاه بدوی به ضرر او باشه می تواند در فرجه ۲۰ روزه پس از ابلاغ رای، نسبت به اعتراض و تجدید نظر خواهی از طریق ثبت در دفتر خدمات الکترونیک قضایی اقدام نماید.
توصیه:👇🏻
لازمه بدونید بهتره در پــــــــی جلب اعتماد همسر گرامیتون باشید،اصلح وکارسازتر خواهد بود
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
اجرائیه حکم الزام به تمکین پس از قطعیت حکم و صدور رای به نفع شوهر، به تقاضای او از دادگاه بدوی درخواست میشه
تذکـــر:
امانکته ای که باید توجه کرد اینکه به زور و قوه قاهره زنی را که محکوم به تمکین شده به خانه شوهر نمی برن. فقط اگر زوجه رای دادگاه را اجرا نکند و تمکین از شوهر صورت نپذیرد ناشزه محسوب می شود و زوج می تواند از مزایای آن استفاده کند.
سپاس از اینکه بنیاد وکلا رو انتخاب فرمودید.

سلام در صورتی که الزام به تمکین دادید و رد شده است می توانید در مهلت مقرر اعتراض نموده و پرونده شما به دادگاه تجدید نظر ارجاع داده می شود در این هنگام بهتر است وکیل بگیرید.