آیا طرح دعوای رفع ممانعت از حق درست است؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۸۳ #04977874

سلام، آپارتمانی جنوبی داریم که ۳۰ سال پیش ساخته شده است. این آپارتمان در زمینی به مساحت ۱۰۰۰ متر ساخته شده بود سپس به صورت غیر مجاز با دیوار (مربوط به ۳۰ سال پیش) بین دو ساختمان به دو ساختمان مجزا با راه روهای مجزا تبدیل شده اما در پایان کار و صورت مجمع تفکیکی به صورت یک پارچه است این ساختمان. اما مشکلی که وجورد دارد این است که حیاط این دو آپارتمان طبق سند تفکیکی ۴۷۰ متر برای تمام این ۱۰۰۰ متر است، و در این سند راه ورود به حیاط از یکی از ساختمان ها می گذرد. اما مشکلات:
۱- در حال حاضر با وجود یک ساختمان بودن طبق صورت مجمع تفکیکی و پایان کار، اما دو درب مجزا به کوچه وجود دارد، اما راه ورود به حیاط تنها برای طبقات بالای آپارتمان دیگر از ساختمان دیگری میگذرد یعنی برای ورود به حیاط ما از این ساختمان باید از درب کوچه آن ساختمان وارد و به حیاط برویم، اما مالک ساختمان دیگر کلید را در اختیار ما قرار نمی دهد؟
۲- سوال دیگر اینکه الان بین حیاط ۴۷۰ متری یک دیوار قرار دارد از ۳۰ سال پیش که غیر مجاز است و جایی نیامده اما مالکین الان آن را نساختن و مالک قبلی ساخته بوده الان برای تخریبش باید چه کرد؟ شهرداری کمیسیون ماده ۱۰۰ باید مراجعه کرد یا دعوای در دادگاه لازم است؟ آیا ۳۰ سال قدمت این دیوار می تواند موجب سلب حق و عدم تخریبش شود؟
۳- ما از ۲۵ سال پیش در این ساختمان بودیم و تا الان نتوانستیم از حیاط مشاعی (طبق مشکلات ۱) که طبق اسناد حقمون بوده استفاده نکردیم الان میخواهیم طرح رفع مزاحمت نماییم اما این ماده کمی ذهنم را مشغول کرده، طبق "ماده ی ۱۶۱ قانون آیین دادرسی مدنی
در دعاوی تصرف عدوانی و ممانعت از حق و مزاحمت یا دعوای خلع ید، خواهان باید ثابت کند که موضوع دعوا حسب مورد، قبل از خارج شدن ملک از تصرف وی و یا قبل از ممانعت و یا مزاحمت در تصرف و یا مورد استفاده ی او بوده و بدون رضایت او و یا به غیر وسیله ی قانونی از تصرف وی خارج شده است."
حال که ما تا الان سابقه نداشتیم از حیاط استفاده کنیم (به دلیل نزاشتن از قدیم و وجود دیوار غیر مجاز) آیا دیگه حقی نداریم؟ و اصلا این سابقه استفاده چطور باید ثابت شود؟
۴- آیا ۳۰ سال عدم استفاده با وجود بودن راه به حیاط در سند تفکیکی و عدم اجازه حقی را برای سلب ورود ما ایجاد می کند؟ (مثلا قانون حق آب و گل)
۵-همانطور که گفتم در صورت مجمع تفکیکی راه به حیاط تعبیه شده برای همه، آیا سا کنین دیگر که دسترسی دارند می توانند ادعا کنند، همسایگانی که راه پله به حیاط ندارند تنها حق بصری به حیاط دارند و حیاط حق انحصاری طبقه اول نیست اما به جهت دسترسی ایشان تنها شخصی است که امکان استفاده از حیاط را دارد؟
۶- آیا به دلیل اینکه دو ساختمون درب، کونتور، موتورخانه مجزا دارن و طبق صورت مجمع تفکیکی هست اما مشاعات برای هر دو ساختمان است آیا می تواند دادگاه حق را سلب کند؟ و آیا من برای طرح دعوا باید از دادگاه بخواهم کلید درب ورود از کوچه آن ساختمان را به من بدهد؟

مشاوره حقوقی خلع ید و تخلیه
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام. موضوع می بایست از طریق شورای حل اختلاف طرح دعوی گردد و بر اساس نظریه کارشناس رسمی و معاینه محلی با دستور دادگاه می توان احقاق حقوق برابر اسناد و مدارک مستند نمود.