معنی قانونی کیفر و حقوق

پرسیده شده
۷ پاسخ ۳۵۹ #04959611

با سلام و عرض وقت بخیر
همیشه برای بنده سوال بوده و هست که در رابطه با مسائل قانون و قضایی و جرم و جنایت و مسائل خانواده و از این قبیل ، معنی حقوقی و کیفری و مدنی چیست ؟؟ مثلا در باب دنیای وکیل و وکالت میگویند : جناب آقای ایکس وکیل متخصص در امور حقوقی هستش ، یا سرکار خانم ایکس متخصص در امور کیفری هستش ، بنده واقعا نمیدانم به چه کار یا عملی میگویند کیفری یا حقوقی یا مدنی یا خانواده ، اگر مایلید و فرصتش را دارید مختصرا لطف کنید توضیحی هرچند کوتاه در اینباره بفرمایید ،
بانهایت تشکر و امتنان

مشاوره حقوقی کیفری
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

دعوای حقوقی ، دعوایی است که مرتبط با حقوق افراد و جبران خسارت ناشی از نقض این حقوق است . این حقوق اغلب در قانون مدنی به دو دسته اموال و اشخاص تقسیم می شوند . در دسته اموال موضوعاتی از قبیل مالکیت و حقوق افراد بر اموالشان ، قرارداد خرید و فروش ، اجاره ، رهن ، مطالبه طلب و یا امور مربوط به مسائل وصیت ، ارث و ... مطرح می شود.
دعوی کیفری ، دعوایی است که بابت وقوع یک جرم مطرح می شود و شاکی درخواست مجازات مجرم را دارد . از این رو قبل از اینکه بخواهیم دعوای کیفری اقامه کنیم ابتدا باید بدانیم چه عملی جرم محسوب می شود ؟ طبق قانون مجازات اسلامی هیچ عملی جرم نیست مگر اینکه قانون گذار آن عمل را تحت عنوان جرم شناخته باشد و برای آن مجازات در نظر گرفته باشد.

موضوعات مدنی ناظر به روابط خصوصی افراد است از جمله معاملات،ازدواج و دعاوی ملکی
اما موضوعات کیفری ناظر به ارتکاب جرم است یعنی اعمالی که طبق قانون جرم محسوب می شوند و فرد در صورت ارتکاب انها مجازات می گردد مثل سرقت ،قتل،کلاهبرداری

سلام در مورد سوال شما باید عرض کنم
حقوق شاخه های مختلفی دارد و هدف ان تنظیم روابط بین افراد هست
برخی قوانین در مورد روابت بین افراد جامعه بایک دیگر است مثل خرید و فروش ، اجاره ، ارث ، خانواده ، رهن ،قرض و... این موارد به طور کلی میشه مدنی یا همان حقوقی یعنه قانون گذار برای این گونه مسائل کیفر و مجازاتی تعیین نکرده و فقط در باب حل و فصل حاکمیت میکند
و اما برخی مسائل توسط قانونگذار جرم انکاری شده و برای ان اعمال مجازات تعیین شده است به این گونه قوانین کیفری یا همان جزایی گفته میشود چون علاوه بر جنبه شخصی جنبه عمومی نیز دارد و باعث ضربه به جامعه میشود.
حال وکلا در هر زمینه ای که بیشتر کار کرده باشند و شاخصه تحصیلی انها متمرکز بوده ، متخصص تر محسوب میشوند

با سلام
هر چند که تمامی تحصیل کرده های رشته حقوق ، در کارشناسی بصورت مشترک تمامی دروس مربوطه را پاس مینمایند اما در کارشناسی ارشد این بحث تفاوت میکند و رشته حقوق به شاخه های متعدد تقسیم میگردد و هر دانشجوی ارشد بصورت مجزا در این رشته ها فعالیت مینمایند که میتوان گفت در آن شاخه سررشته دارند یکی خانواده ، دیگری مدنی و کیفری و تجارت و بین الملل و سایر .
قانون کیفری و حقوقی نیز با هم متفاوتند
جرایم و پرونده های با موضوع کیفری از سرقت و کلاهبرداری و جعل گرفته تا آدم ربایی و قتل که در دادسرا رسیدگی میشود و پرونده های حقوقی نیز که در دادگستری رسیدگی میشود از چک و سفته گرفته تا مسایل خانواده و خسارات مالی و غیره

دعوای حقوقی ، دعوایی است که مرتبط با حقوق افراد و جبران خسارت ناشی از نقض این حقوق است . این حقوق اغلب در قانون مدنی به دو دسته اموال و اشخاص تقسیم می شوند . در دسته اموال موضوعاتی از قبیل مالکیت و حقوق افراد بر اموالشان ، قرارداد خرید و فروش ، اجاره ، رهن ، مطالبه طلب و یا امور مربوط به مسائل وصیت ، ارث و ... مطرح می شود.
دعوی کیفری ، دعوایی است که بابت وقوع یک جرم مطرح می شود و شاکی درخواست مجازات مجرم را دارد . از این رو قبل از اینکه بخواهیم دعوای کیفری اقامه کنیم ابتدا باید بدانیم چه عملی جرم محسوب می شود ؟ طبق قانون مجازات اسلامی هیچ عملی جرم نیست مگر اینکه قانون گذار آن عمل را تحت عنوان جرم شناخته باشد و برای آن مجازات در نظر گرفته باشد.
وکلا یا کارشناسانی که دریکی از این دودسته تخصص وتجربه بیشتری دارند را با پسوند (تخصص کیفری یا حقوقی) مینامند.

سلام
مسائل حقوقی بیستر جنب مالی را تحت پوشش قرار میدهد ولی موارد کیفری عمد رفتارهای مجرمانه !

سلام
۱ - مدنی زمانی است که در مورد مسائلی بحث شود که اثار ان حقوقی است مانند طلاق یا تخلیه منزل
۲ - کیفری زمانی است که در مورد مسائل مجازات بحث شود مثل قصاص یا قتل
ولی هر کداممسولیت جداگانه دارند
یعنی مسولیت مدنی و کیفری