اجرای حکم تعلیقی چگونه انجام میشود؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲,۵۵۱ #04740831

سلام
شهریور سال گذشته شخصی اقدام به ضبط صدا کرده بود، بعد از انجام شکایت محکوم به ۶ ماه زندان شد که به مدت ۳ سال به حالت تعلیق در آمد، بعد از آن اعتراض زدیم، که حکم تغییری نکرد اما این آقا قبل از تایید حکم توسط دادگاه تجدیدنظر جرم دیگری مرتکب شد و بعد از شکایت از طریق پلیس فتا امروز حکم دیگری برایشان مبنی بر ۷۰ ضربه شلاق صادر شده.
میخواستم بدونم ایا هر دو حکم اجرا خواهد شد و اگر جواب بله است مقدمات ان چگونه خواهد بود و حکم چه زمانی به اجرا در می آید؟

مشاوره حقوقی کیفری
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

تعلیق اجرای مجازات منوط به عدم ارتکاب جرایم موجب حد، قصاص، دیه یا تعزیر تا درجه هفت در زمان تعلیق اجرای مجازات است. در نتیجه اگر محکوم، مرتکب یکی از این جرایم شود، قرار تعلیق به موجب ماده ۵۴ قانون مجازات اسلامی، لغو و دستور اجرای حکم معلق صادر می‌شود.

بر اساس ماده ۵۴ قانون مجازات اسلامی، «هرگاه محکوم از تاریخ صدور قرار تا پایان مدت تعلیق، مرتکب یکی از جرایم عمدی موجب حد، قصاص، دیه یا تعزیر تا درجه هفت شود، پس از قطعیت حکم اخیر، دادگاه قرار تعلیق را لغو و دستور اجرای حکم معلق را نیز صادر و مراتب را به دادگاه صادرکننده قرار تعلیق اعلام می‌کند. دادگاه در هنگام صدور قرار تعلیق به طور صریح به محکوم اعلام می‌کند که اگر در مدت تعلیق، مرتکب یکی از جرایم فوق شود، علاوه بر مجازات جرم اخیر، مجازات معلق نیز درباره وی اجرا می‌شود.»

با توجه به اینکه در ظرف سه سال ایشان مرتکب جرم دیگری شده اند در صورت قطعیت رای اخیر با اعلام قاضی اجرای احکام به دادگاه صادر کننده حکم تعلیقی هر دو مجازات در مورد ایشان اجرا خواهد شد