من همسرم بدون دلیل تمکین نمیکند، اگر به این دلیل او را طلاق دهم مهریه ای به وی تعلق میگیرد؟

پرسیده شده
۱۴ پاسخ ۲۱۶ #04695301

باسلام،
طرف قبلا مهریه را گرفته است، چگونه میتوانم مهریه را از وی پس بگیرم؟
باتشکر

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۱۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام مهریه ارتباطی به تمکین ندارد و در مورد این سوال که مهریه را قبلا پرداخت کردید چگونه پس بگیرید راهی وجود ندارد چون شما دین خود را پرداخت کرده اید.

سلام
عدم تمکین بر روی نفقه تاثیر گذار است نه مهریه. اگر مهریه گرفته باشد نمیتوانید از او پس بگیرید . و در هر صورت باید پرداخت کنید مگر در صورت بذل از طرف زوجه.

با درود مهریه او پابرجاست است مگر دوشیزه باشند که درصورت طلاق نصف خواهد شد، نفقه جدا از مهریه است و احکام آن متفاوت

عدم تمکین موجب اسقاط حق نفقه می شود و ربطی به مهریه ندارد، اگر زوجه باکره باشند مستحق دریافت نیمی از مهریه و در صورت باکره نبودن کل مهریه به زوجه تعلق می گیرد

اگر قبل از طلاق ایشان باکره نباشد می‌تواند تمام مهریه را مطالبه کند لیکن اگر تمام مهریه را گرفته و باکره باشد نصف مهریه را باید ب شما مسترد دارد،عدم تمکین و نشوز ایشان فقط باعث عدم تعلق نفقه ب وی میشود و اساسا ارتباطی ب مهریه ندارد

سلام در صورت اثبات شما نسبت به عدم تمکین خاص نصف مهریه به زوجه تعلق میگیرد موفق باشید

درود بر شما، مهریه به هرحال بایستی پرداخت شود و ارتباطی به تمکین ندارد، ایشان اگر دوشیزه باشند مستحق دریافت نیمی از مهر و چنانچه باکره نباشند، مستحق دریافت تمام مهر خواهند بود، لکن برای عدم تمکین ایشان اگر حکم قطعی صادر شود و نشوز ایشان محرز گردد، تنها نفقه به ایشان تعلق نخواهد گرفت.