آیا به مالک که در سال‌های قبل از ۶۹ همان شغل پیرایشگری را در آن مغازه انجام می داد و جواز کسب داشت حق کسب و پیشه تعلق می گیرد؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۳۹۰ #04676602

با سلام و احترام. مستاجری در سال ۶۹ مغازه ای را اجاره نمود و طبق اجاره نامه مبلغ زیادی حدود ۸۰ درصد قیمت مغازه را ابتدا به موجر پرداخت و ماهیانه مبلغ کمی نیز بابت اجاره پرداخت می نمود و برای خود جواز کسب گرفت و کسب پیرایشگری را انجام می داد چون در اجاره نامه حق انتقال به غیر به مستاجر داده شده بود در سال ۱۳۹۵مغازه را بابت مشاوراملاک در اختیار فرزندش قرار داد و هیچ قراردادی با فرزندش ننوشت و اجاره ماهیانه را خودش به میزان سابق به موجر می داد. موجر که مالک شش دانگ مغازه بود اعتراضی نداشت و درخواست تخلیه را نکرد. در سال ۹۹ مجددا مستاجر کار پیرایشگری را در آن مغازه راه انداخت و جوازکسب وی نیز تمدید شد و عوارض تمام سال ها از ۶۹ تا ۹۹ برحسب پیرایشگری از مستاجر اخذ شد. در سال ۱۴۰۰ شهرداری اعلام تملک آن مغازه را جهت تعریض خیابان نمود. حالا حق کسب و پیشه به مستاجر یا فرزندش تعلق می گیرد؟ اگر تعلق بگیرد کامل است یا طبق ماده۱۹ قانون مصوب ۱۳۵۶ نصف آن حق؟ آیا به مالک که در سال‌های قبل از ۶۹ همان شغل پیرایشگری را در آن مغازه انجام می داد و جوازکسب داشت حق کسب و پیشه تعلق می گیرد؟ در اجاره نامه کلمه سرقفلی نوشته نیست آیا سرقفلی به مستاجر تعلق می گیرد؟ اگر سرقفلی به مستاجر تعلق نگیرد آیا بابت حق سرقفلی باید مبلغی از طرف تملک کننده به موجر (مالک) پرداخت شود؟

مشاوره حقوقی حق کسب پیشه
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام بله در این خصوص به مستاجر حق کسب و پیشه تعلق میگیرد

بله تمام حقوق مستاجر محفوظ است.

سلام .قرار شما سال ۶۹منعقد ششده پس مشمول قانون سال۵۶ می شوید اما بابت ان مبلغی که ابتدا بعنوان سرقفلی داده اید نیز همان مبحث سرقفلی مطرح وهمزمان با تخلیه مبلغ سرقفلی پرداخت می شود اما چون مشمول قانون۵۶ نیز هستید علاوه بر مبلغ سرقفلی که خودتان به موجر داده اید مبلغی بابت حق کسب پیشه از سال۶۹ تا سالی که تخلیه گردد به شما تعلق می گیرد.

تمام سرقفلی به مستاجر تعلق میگیرد .

باسلام با توجه به توضیحات مذکور موجر موظف به پرداخت سرقفلی می باشد.

با درود موضوع نیازمند بررسی بیشتر است لکن اگر تابع قانون ۵۶ هستید احتمال مطالبه حق کسب و پیشه وجود دارد

با سلام ...
با توجه به توضیحات موجر موظف به پرداخت سرقفلی می باشد.