آیا میتوانند به استناد اینکه مبلغ ملک ۷۵۰ هزار تومان، تنظیم گردیده، سند تک برگ بنده را باطل کنند؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۵۶۸ #04602667

باسلام،
۱۰ سال پیش با رضایت پدرم ( که الان در قید حیات نیست ) بالای منزل پدری، واحد مسکونی با هزینه خودم ساختم، برای گرفتن سند اقدام کردم که در مرحله دفترخانه، بنچاقی بین پدرم بعنوان فروشنده و بنده خریدار تنظیم شد و در این بنچاق ارزش منطقه ای ملک ( ۷۵۰ هزار تومان ) قید شده است، بدیهی است که ارزش ملک به مراتب بیشتر از این مبلغ بوده است، ملک مورد بحث را تمام و کمال با هزینه شخصی خودم ساختم ولی چون طبقه بالای منزل پدری را ساختم، لذا دفترخانه جهت صدور سند تک برگ به صورت فروشنده و خریدار تنظیم بنچاق نمود،حال که برادرها و خواهرها و مادرم از بنده شاکی شده و تقاضای ابطال سند بنده را کرده اند، آیا میتوانند به استناد اینکه مبلغ ملک ۷۵۰ هزار تومان و بصورت گفته شده، تنظیم گردیده، سند تک برگ بنده را باطل کنند؟ از دفترخانه سوال کردم که این مبلغ از کجا آمده گفتند اداره مالیات این مبالغ را تعیین میکند و همه بنچاق ها به این صورت تنظیم میشوند،سپاسگزار میشوم اگر بنده را از ابهام دربیاورید

مشاوره حقوقی ابطال سند رسمی
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

خیر بر این مبنا ابطال سند ممکن نیست.قیمت واقعی ملک با قیمت منطقه ای آن تفاوت زیادی دارد. دفاتر اسناد رسمی برای دریافت حق التحریر و حق الثبت و نیز جهت اعلام به اداره دارایی مبلغ را بر مبنای قیمت منطقه ای که از طرف اداره مالیات اعلام میگردد محاسبه میکنند .‌

درود
به استناد مبلغ ۷۵۰ هزلر تومان سند قابل ابطال نیست دفتر اسناد رسمی نیز درست گفته چون بر مبنای قیمت منطقه ای از شما مالیات اخذ گردیده است.

با سلام
قیمت واقعی ملک با قیمت منطقه ای آن به مراتب تفاوت زیادی دارد. دفاتر اسناد رسمی به جهت دریافت حق التحریر و ثبت مبلغ را بر مبنای قیمت منطقه ای که از طرف اداره مالیات اعلام میگردد محاسبه می شود. خیر بر مبنای آن امکان پذیر نیست .

با سلام
تمامی اسناد قطعی غیرمنقول در دفاتر اسنادرسمی بدین صورت تنظیم می گردد چرا که اگر ارزش واقعی ملک را وارد کنند ، هزینه سند بسیار سنگین می شود و بنابریان دارایی ارزش منطقه ای ملک را محاسبه و به دفاتر اعلام می کند و دفاتر موظف هستند آن قیمت را برای محاسبه هزینه سند اعمال کنند. وگرنه اگر به خود دفاتر باشد که مبلغ واقعی ملک را محاسبه می کنند که بابت حق التحریر پول بیشتری برایشان بماند .

خیر امکان ابطال به این دلیل وجود ندارد