باید علیه چه کسی دادخواست استرداد چک بدهم؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۴۱ #04564014

در مهر ۹۴ یک چک سفید امضا برای پرداخت شهریه پسرداییم بهشون تحویل دادم. قرار بر این بود پس از اطلاع مبلغ شهریه خودشون مبلغ رو بنویسن و تحویل پیش دانشگاهی محل تحصیلشون بدن و موعد پرداخت پول رو واریز کنند به حساب من. ایشون از دبیرستان فارق التحصیل شدن و سه سال دانشجو هستن. به گفته خودشون چک هنوز در مدرسه و روی پرونده است. چک به من برگردونده نشده و هرچه سعی داشتم با گفتگو یا با واسطه گری یا به قولی ریش سفیدی قضیه رو حل کنم نشد که نشد.
با توجه به اینکه پرونده پیش دانشگاهی متعلق به پسرداییم و اون سال ۱۸ سال کامل نداشته باید علیه پسردایی طرح دعوی کنم یا پدرشون؟
فرقی میکنه؟
اگر اسم یکیشون رو به عنوان خوانده بیارم بعد میتونم دیگری رو هم اضافه کنم؟

مشاوره حقوقی چک
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باید اسم پسردایی تان را به عنوان خوانده معرفی نمایید زیرا بعد از ثبت دادخواست نمی توانید نام جدیدی به ان اضافه نمایید.

باید دادخواست استرداد لاشه چک را بطرفیت پسر دایی تون تقدیم دادگاه نمایید

با سلام
نام پسر دایی را بعنوان خوانده قرار دهید ضمنا پس از ثبت دادخواست نمیتوانید نام شخص دیگری را بعنوان خوانده اضافه نمایید

با سلام
با توجه به اینکه در حال حاضر ایشون به سن قانونی رسیده اند صرفا نام پسر دایی را قید کنید
پس از تنظیم دادخواست امکان اضافه نمودن شخص جدید نمی باشد
دادخواست استرداد لاشه چک علیه پسر دایی...

باسلام.
قانون صدور چک
ماده ۱۷: وجود چک در دست صادرکننده دلیل پرداخت وجه آن و انصراف شاکی از شکایت است مگر خلاف این امر ثابت گردد.
قانون صدور چک
ماده ۳: (اصلاحی ۱۳۸۲٫۶٫۲) صادرکننده چک باید در تاریخ مندرج در آن معادل مبلغ مذکور در بانک محال علیه وجه نقد داشته باشد و نباید تمام یا قسمتی از وجهی را که به اعتبار آن چک صادر کرده، به صورتی از بانک خارج نماید یا دستور عدم پرداخت وجه چک را بدهد و نیز نباید چک را به صورتی تنظیم نماید که بانک به عللی از قبیل عدم مطابقت امضا یا قلم خوردگی در متن چک، یا اختلاف در مندرجات چک و امثال آن از پرداخت وجه چک خودداری نماید.
هرگاه در متن چک شرطی برای پرداخت ذکر شده باشد، بانک به آن شرط ترتیب اثر نخواهد داد.
ماده ۳ مکرر: (الحاقی ۱۳۸۲٫۶٫۲) چک فقط در تاریح مندرج در آن و با پس از تاریخ مذکور قابل وصول از بانک خواهد بود.