از منزل مسکونی برای جهیزیه میشود استفاده کرد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۴۴۴ #04002274

سلام وقت بخیر اگر در سال ۵۷ در وصیت نامه قید شده باشد منزل برای جهیزیه دخترا ن و مخارج آنها باشد و پدر تا سال ۷۰ در قید حیات باشد اما بعدا در ادامه وصیت نامه در سال ۶۷ قید شده باشد منزل مسکونی سهم دختران باشد قبل از سال ۵۷ یک دختر ازدواج کرده است و بعد از سال ۵۷ یک دختر دیگر از دواج کر ده است پدر در سال ۷۰ فوت کرد است چها ر دختر مجرد هست سوال این هست که که از منزل مسکونی برا ی جهیزیه میشود استفاده کرد یا اینکه به نسبت مساوی بین ۶ خواهر تقسیم شود مادر در سال ۹۰ به رحمت خدا رفته است آ یا به مادر سهمی تعلق می گیرد . ممنون

مشاوره حقوقی ارث
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

وصیت تا ثلث اعتبار دارد مازاد بر ثلث ماترک اعتبار ندارد مگر اینکه کلیه راست نسبت به آن اعتراض این داشته باشم در صورتی که مادرتان بعد از پدرتان فوت کرده باشد ارثیه بهش میرسه ولی اگر مادرتان قبل از پدر فوت کرده باشد چیزی بهش نمیرسه

با سلام
اولا بایستی عرض شود که وصیت دوم که سال ۷۰ بوده است مورد قبول میباشد زیرا بعد از وصیت ۵۷ تنظیم شده است.
دوم اینکه هر شخصی میتواند صرفا برای یک سوم اموال خویش وصیت نماید نه کل اموال .
سوم اینکه اگر صرفا فرزندان و وراث متوفی فقط دختران میباشد در اینصورت تمامی اموال مرحوم پدر به شما میرسد
چهارم اینکه اگر مادر شما مادر تنی بوده در اینصورت سهم الارث از پدرتان به مادر مرحوم و سپس از مادر مرحومه تان به شما میرسد .