معاونت در جرایم چگونه است؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۷۹ #03879003

در جرایمی که فقط مجازات دیه دارد آیا معاونت مصداق پیدا می کند؟

مشاوره حقوقی کیفری
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
بستگی به جرم ارتکابی ارد که عمدی باشد یا غیر عمدی، معاونت در جرایم غیرعمدی مصداق ندارد اما در جرایم عمدی معاونت مصداق دارد

سوال شما کلی است ونوع جرم مشخص نشده . ولی معاونت درجرایم غیرعمدی قابل تحقق نیست

با سلام و صلوات بر محمد و آل محمد
بسمه تعالی

امکان دارد در ارتکاب جرایم عمدی، علاوه بر مجرم عوامل دیگری نیز حضور داشته باشند؛ حضوری که در روند بروز جرم تاثیرگذار است. معاون جرم کسی است که بدون آنکه خودش در عملیات اجرایی جرم منتسب به مباشر، دخالت داشته باشد، با رفتار خود عمدا وقوع جرم را تسهیل کرده یا مباشر را به ارتکاب آن برانگیخته است. معاونت در جرم در صورتی قابل مجازات است که شخصی به غیر از مرتکب اصلی، جرمی را که در قانون برای آن مجازات تعیین شده است، یاری و مساعدت کند.