در صورتیکه خریدار از واگذاری سهم خود در کوچه امتناع کند چه باید کرد؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۹۰ #03659551

پدرم در سال ۱۳۸۲ قطعه زمینی با ابعاد ۲۰در ۱۵ متر به شخصی فروخته که خریدار در سال ۱۳۹۰ اقدام به ساخت وساز در یک مقدار آن نمود ویک مقدار دیگر آن را در سال ۱۳۹۶ به شخص دیگری فروخت .البته لازم به ذکر است که خود خریدار در سال ۱۳۹۶ هنگام فروش اون قطعه زمین خود باپدرم تماس گرفت وگفت حدود ۱۰ ال ۱۵ متر از زمین در آنجا مازاد بر زمین خودش وجوددارد که متعلق باصطلاح پدرم می باشد ودر ازای آن شش میلیون تومان به پدرم پرداخت نمود. حال سوال اینجاست که بعد از ۱۶ سال معامله وبا وجود ساخت وساز در زمین مذکور وحتی پرداخت شش میلیون دیگر در این بین به پدرم .خریدار ادعا می کند که متراژزمینش کم می باشد وقسمتی از آن در زیر سیمهای فشار قوی قرار گرفته وبه دادگاه شکایت نموده است.البته لازم به ذکر است که در قولنامه زمین مذکور به هیچ وجه بحثی از سیمهای فشار قوی نیامده است.وحتی حریمی که به عنوان حریم راه در سال ۱۳۸۲ به عنوان زمین مذکور در نظر گرفته شده بود ۳۴ متر یعنی از وسط جاده به هرطرف ۱۷ متر بود.ولی خریدار حریم ۴۵ متری از وسط به هرطرف۲۲.۵را ملاک قرار داده است واقدام به ساخت وساز نموده است .البته لازم به ذکر است که در قولنامه بحثی از حریم جاده ورعایت آن نیامده بلکه با توافق طرفین ۳۴ متر مدنظر بوده است.تنها شرطی که در قولنامه قید شده در رابطه با کوچه ۳ متری می باشد که یک متر از آن سه متر به عهده خریدار گذاشته شده است .که خریدار از واگذاری یک متر سهم کوچه خود امتناع می کند.حال با شرایط فوق آیا خریدار می تواند ادعایی در این زمینه داشته باشد وشکایت کند.وما در رابطه با شکایت او چطور از حق خود دفاع کنیم خواهشا در این زمینه راهنمایی بفرمایی.ممنون وسپاسگذارم.

مشاوره حقوقی فروش ملک مشاعی
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام - با توجه به مفاد قولنامه صحت موضوع قابل بررسی بوده در صورتیکه هر کدام از طرفین فراتر از قولنامه ادعایی دارد می توانند دادخواست تصرف عدوانی با تامین دلیل خواسته به دادگاه ارائه و پس از بررسی کارشناسی قاضی تصمیم گرفته و رای صادر می نماید/.