آیا به پرونده فرار از دین اجرت المثل تعلق می گیرد؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۲۸۸ #03338301

با سلام خدمت اساتید محترم
آیا اگر زنی برای مهریه اقدام به توقیف سه دانگ ملک مشاع برای تعیین تکلیف پرونده مهریه یا اقدامات بعدی جهت مزایده گذاشتن انجام دهد و در این بین شخصی بجز شوهر خانم با قولنامه عی مابین خودش و شوهر خانم اعتراض ثالث نماید و آن خانم شکایت کیفری فرار دین با مشارکت شوهر و آن شخص نماید و نهایتا رای به فرار دین علیه هر دو نفر صادر شود. و فرضا مدت زمان بررسی پرونده فرار دین از زمان طرح شکایت تا قطعیت رای فرار دین دوسال طول بکشد. آیا خانم نسبت به چنین ملکی از زمان توقیف مالک شناخته میشود یا از زمانی که رای قطعی فرار دین صادرو ملک مستقیما به نام ایشان زده شده؟ و اصلا نسبت به چنین پرونده ای آیا اجرت المثل برای مدت دوسالی که پرونده فرار دین تا قطعیت بطول انجامیده تعلق می گیرد؟

مشاوره حقوقی مهریه
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

از تاریخ صدور رای قطعی مالک هستید و اجرت المثل تعلق خواهد گرفت

از تاریخ قطعیت رای، مالک تلقی خواهد شد

سلام و وقت بخیر.
یک مقدار سوالتون از نظر من ناواضح بود. اگر رای قطعی فرار از دین صادر شده باشه، ادامه پروسه مزایده جهت وصول مهریه صورت خواهد گرفت و در آن زمان یا ملک به مزایده میره و مهریه وصول میشه یا خیر.عملا این وسط سند مالکیت ملک به اسم خانم نخورده و صرفا همان مهریه قرار هست مطالبه بشه.خلاصه اینکه اجرت المثلی برای این مدت رسیدگی دادگاه کیفری، به جرم فرار از دین تعلق نخواهد گرفت چون ملک که به نام خانم نبوده است فقط رای دادگاه برای توقیف و وصول مهریه بوده.
موفق باشید

با سلام، از زمان قطعیت حکم‌ مالک محسوب و طبیعتا می تواند مطالبه اجرت المثل از آن زمان داشته باشد.

با سلام
از زمان قطعیت حکم اگر هنوز در تصرف شما باشد می تواند اجرت المثل را طلب کند

با درود از زمان رای قطعی مالک شناخته می‌شود.