آیا این استدلال جدید قاضی دادگاه قابل پذیرش است؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۴۳۰ #03238113

درپی بروز اختلاف با کارفرما مدیرعامل شرکت به اتفاق نائب رئیس هیات مدیره شکایت نموده ولیکن بعد از سالها تجربه برای اولین با رئیس شعبه دادخواست را به علت اینکه در اساسنامه مراجعه مدیرعامل به دادگاه پیش بینی نشده آنرا رد کرد! آیا این سیستم جدید است! طبق ماده ۸ قانون تجارت بند ۱۶ و بویژه ماده ۱۱۸ قانون صراحتا مدیران شرکت را دارای اختیارات لازم جهت اداره امور شرکت مخیر دانسته است.

مشاوره حقوقی تغییرات شرکت
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام .چنانچه مدیر عامل از اعضا هیات مدیره باشد می تواند طرح دعوی کنید و در صورتی که مدیر عامل از خارج از شرکت انتخاب شده هیات مدیره صورت جلسه ای تنظیم و به مدیر عامل وکالت میدهند که نسبت به طرح دعوی اقدام نماید .
به نظر قاضی اعتراض نمایید .مدیر عامل مانند وکیل است در مقابل موکل .
چنانچه در اساسنامه امکان طرح دعوی در دادگاه از شرکت سلب شده باشد نظر قاضی صحیح است .

طرح دعوی مستلزم داشتن اختیارات از ناحیه هیات مدیره است . در قانون تجارت سمت مدیران شرکت برای طرح دعوی به رسمیت شناخته شده است ولی مدیرعامل جزء هیات مدیره محسوب نمی شود .

سلام. اگر در اساسنامه شرکت، برای مدیرعامل اختیار و صلاحیت طرح و دفاع از دعاوی و تعیین وکیل در این خصوص قائل نشده باشند و هیات مدیره نیز اختیار خود در این خصوص را به مدیرعامل تفویض نکند عملا مدیرعامل شرکت، اختیار طرح و دفاع از دعاوی و تعیین و معرفی وکیل در این خصوص را نخواهد داشت. برای ارائه توضیحات تخصصی تر در خدمتم چون در این مختصر نمی گنجد.