آیا میشود صلح را بصورت دست نویس و با امضای شهود انجام داد؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۸,۲۴۳ #03085664

با سلام
پدرم میخواهد ۴۰۰۰ متر از ۱۸۰۰۰ متر زمین کشاورزی خود را به اینجانب واگذار کند، از آنجاییکه زمین قولنامه ای بوده و متراژ آن کمتر از ۲.۵ هکتار می باشد، طبق قانون سازمان جهاد کشاورزی برای این متراژ سند صادر نمی شود و لذا قادر به نوشتن صلح نامه در دفاتر اسناد رسمی نیستیم.
حال سوال اینجاست که آیا میشود صلح را بصورت دست نویس و با امضای شهود انجام داد؟
و اگر فردای روزی کسی مدعی شود صلحنامه دست نویس نزد قاضی معتبر می باشد؟

مشاوره حقوقی صلح
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

صلح دست نویس با امضاء شهود معتبر هست

میشود صلح را بصورت دست نویس و با امضای شهود انجام داد.
و اگر فردای روزی کسی مدعی شود صلحنامه دست نویس نزد قاضی معتبر می باشد

نیازی به سند رسمی نیست

با سلام و احترام
صلح نامه ای که به طور عادی تنظیم شده اما امضا شهود و طرفین را داشته باشد معتبر خواهد بود لذا بهتر است از طریق دفاتر اسناد رسمی و به طور رسمی تدوین شود

با سلام
هرچند برخی از محاکم صلح نامه عادی ودستی را
برخلاف مقررات قانون ثبت تلقی مینمایند ولیکن تنظیم اینگونه صلح نامه ها که شهود ذیل انرا نیز امضا نمو ده اند وجاهت قانونی داشته و مواد ۴۶ و ۴۷ و ۴۸ قانون ثبت اسناد و املاک دلالتی بر عدم نفوذ و بی‌اعتباری سند عادی صلح ندارد و برابر مواد ۱۰ و ۲۱۹ قانون مدنی از اعتبار قانونی بر خوردار خواهد بود

با سلام. صلحنامه عادی هیچ مشکلی ندارد اما چنانچه میخواهید خیالتان از بابت ادعاهای آینده راحت کنید ذینفعان قضیه را به عنوان شهود انتخاب کنید اثر انگشت نیز اخذ شود.

سلام
برای نوشتن یک صلح نامه رسمی نیاز به وجود سند نیست هر نوشته ای را از طریق دفاتر اسناد رسمی میتوان تایید کرد با این تفاوت که سندی برای انتقال نیست تنها یک صلح نامه دستی است که به مهر دفتر اسناد رسمی ممهور شده و اعتبار بیشتری دارد