آیا مسافرت زوج به مدت ۶ ماه به زوجه این حق را می دهد که طلاق بگیرد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۸۶ #02952052

با سلام و عرض ادب خدمت کارشناسان محترم ممنون از شما عزیزان ...
همسر بنده بدون اجازه از منزل خارج شده اند .و بنده حکم قطعی الزام به تمیکن ایشان را گرفته ام .که باز هم حاضر به تمکین نمیباشند و ایشان تنها با داشتن صدای ضبط شده بنده که با خواهرم از طریق تلفن صحبت کرده ام ..و از کارها و بد رفتاری ایشان به خواهرم گفته ام ...و در این مکالمه به خواهرم گفته ام که همسرم را تنبه میکنم...تا شاید بد رفتاری نکند.ایا خانوم بنده میتواند تنها با این صدای ضبط شده ..اعلام عسر وحرج نمایند و موفق به طلاق شوند؟؟؟ چرا که حکم الزام به تمیکین صادر شده...
و همچنین اگر بنده به مدت چند ماه یعنی بیشتر از شش ماه به دلیل کار ..به خارج از کشور سفر کنم ...ایا خانوم بنده میتواند از شروط ضمن عقد یعنی ترک زندگی مشترک توسط زوج استفاده کرده و طلاق بگیرد یعنی اعلام امادگی برای برگشت به زندگی مشترک کرده و چون بنده در ایران نیستم از این مسعله سو استفاده کند؟
و اینکه مهریه ایشان تقسیط شده و هر ۵ ماه یک سکه میباشد با پیش پرداخت ۵ سکه در ابتدا. و بنده چگونه میتوانم اقساط و پیش پرداخت مهریه را کم کنم...ایا با شهادت شهود و تسلیم برگه اقساط وام بانکی به دادگاه امکان کم شدن وجود دارد....چرا که درامد من کفاف اقساط بانکی را فقط میدهد.؟ ممنون از شما ...و پوزش به خاطر طولانی شدن سوالات....بسیار سپاس گزارم از شما عزیزان....

مشاوره حقوقی خانواده
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

مورد فوق (صحبت کردن شما با خواهرتان) دلیل موجهی برای عسر و حرج همسرتان نیست. و چنانچه برای ترک منزلتان عذر موجهی داشته باشید به همسرتان حق طلاق نمی دهد که البته این امر نیاز به اثبات از جانب شما دارد. در خصوص کم کردن اقساط مهریه نیز باید عرض شود در صورتی که حکم اعسار شما قعطی شده است می توانید برای تعدیل در اقسط مهریه دادخواستی تقدیم دادگاه نمایید تا در صورت اثبات عدم توان مالی تان اقساط کمتر شود.

پاسخ قسمت اول سوال در مورد استناد به مکالمه برای عسر و حرج منفی است. در مورد غیبت ۶ ماهه نیز با اعلام قبلی آن به زوجه طی اظهارنامه و اعلام کاری بودن و موقتی بودن سفر و بیان آمادگی قبلی شما جهت ادامه زندگی در صورت برگشت به زندگی مشکلی پیش نخواهد آمد.