آیا به مبلغ سفته ای که مربوط به دین متوفی میباشد تاخیر در پرداخت تعلق میگیرد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۱,۷۸۵ #02751188

با سلام

در سال ۹۲ محکوم به پرداخت سفته ای به ارزش ۸/۲۰۰/۰۰۰ تومان که مربوط به دین پدرم میباشد شده ام و چون پدرم فوت شده ما به عنوان وراث محکوم شده ایم و تا کنون هم مبلغ را به دلیل تقسیم نشدن اموال پرداخت نکردیم.

میخواستم بدانم که آیا به این مبلغ تاخیر در پرداخت تعلق میگیرد و در صورت تعلق گرفتن مبلغ چقدر افزایش پیدا میکند؟

مشاوره حقوقی سفته
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام و احترام
از زمان فوت متوفی خسارت تاخیر تادیه محاسبه و قابل مطالبه نمی باشد

اگردرحکم خسارت تاخیرتادیه قید نشده باشد . تعلق نمی گیرد

امکان مطالبه خسارت دیرکرد از زمان فوت بدهکار وجود ندارد

چون بعد از مرگ پدر شما دیگر او نمی توانسته بدهی خود را بپردازد و
بعد از مرگ تقصیری در تاخیر نداشته بنابراین خسارت تاخیر بعد از مرگ او حساب نمی شود.
در این خصوص رای دادگاه تجدید نظر وجود دارد
وقتی از شخصی طلبکارید، از زمانی که او فوت می کند نمی توان خسارت تاخیر تادیه گرفت.

بسمه تعالی : از تاریخ سررسید تا تادیه وجه خسارت تاخیر آن محاسبه و جز دیون متوفی بوده و از اموال متوفی قابل مطالبه میباشد .و در صورت تقسیم اموال بین وراث ، بقدر السهم از وراث مطالبه میشود..