آیا محکوم علیه میتواند قبل از قطعی شدن رای دادگاه بدوی و تجدیدنظر اموال خودش رو نقدا برداشت یا به فروش برساند؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۳۱۱ #02741967

ایا شخص محکوم علیه قبل از قطعی شدن رای دادگاه بدوی و دادگاه تجدیدنظر اقدام به خالی کردن حسابهای بانکی و حتی خودروی خودش رو به فروش برساند قابل توقیف نبوده و فرار از دین را هم نمیتوان مطرح و اثبات کرد؟

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
تا زمانیکه حکم قطعی محکومیت صادر نشده باشد معامله صوری و به قصد فرار از دین نمیباشد.

با سلام و احترام فرار از دین با در نظر گرفتن رای وحدت رویه دیوانعالی کشور محمل قانونی ندارد مشروط به اینکه انتقال و واگذاری پس از صدور رای قطعی صورت نگرفته باشد و الا فرار از دین محسوب می شود

با سلام و احترام قبل از قطعی شدن حکم فرار از دین محسوب نمی گردد لیکن در اجرای حکم با فرض تقدیم دادخواست اعسار و تقسیط با مشکل مواجه خواهید شد

انتقال اموال صرفا بعد از قطعیت حکم محکومیت ، میتواند به قصد فرار از دین باشد است

اگر پس از تاریخ شکایت شما ؛ محکم علیه این کار را انجام داده فروش اموال به قصد فرار از دین را می توانید اثبات نمائید.

از لحاظ زمانی همینکه دین حال شد و موعد اداء دین رسید، انجام معامله به قصد فرار از دین و به صورت صوری مشمول ماده ۲۱۸قانون مدنی، ۲۱ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی (تعیین مجازات حبس و جزای نقدی) می باشد.
ولی در عمل و رویه اثبات اینکه معامله صوری بوده و از طرفی له قصد واقعی خرید و فروش انجام نشده کار ساده ای نیست.