آیا میتوانم از پیمانکار شکایت کنم و تقاضای دیه نمایم؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۴۵۴ #02594036

با سلام
بنده در پالایشگاه مشغول کارم متاسفانه بر اثر کار سنگین موجب فتق ناف شدم که سر کار حین انجام کار پاره شد و عمل جراحی کردم ولی متاسفانه با درخواست جابجایی اینجانب موافقت نشد و به همون کار مشغول شدم که بعد از گذشت ۴ سال دوباره پاره شد و عمل کردم.
آیا میتونم از پیمانکار شکایت کنم؟
و دیه بگیرم و اگر موفق بشم چند درصد واسم میزنن؟
ممنون

مشاوره حقوقی اداره کار
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله میتوانید شکایت نمایید و میزان دیه را پزشکی قانونی مشخص می نماید

سلام

حادثه ناشی از کار طبق قانون کار و قانون سازمان تامبن اجتماعی شرایط و قوانینی دارد .
لازم است در روز حادثه گزارش حادثه توسط بازرس سازمان تامین اجتماعی تنظیم شود
. شما باید شکایتی مبنی بر حادثه اتفاق افتاده در دادسرا تنظیم نمایید و پرونده برای پزشک قانونی
و سپس کارشناسان رسمی حوادث ناشی از کار برای تعیین میزان قصور طرفین ارسال میشود.
تعیین نرخ دیه بنا به درصدی است که پزشکی قانونی تعیین می‌نماید.

با سلام در محل وقوع جرم و حادثه اعلام شکایت نمایید و کارشناس رسمی میزان و نوع تقصی و مسبب حادثه را تعیین خواهد کرد. میزان دیه متعلقه نیز با ارجاع به پزشکی قانونی تعیین میشود و موارد یاد شده دیه مقطوعی در قانون مجازات ندارد و پزشکی قانونی برای آن ارش تعیین میکند.

سلام دوست گرامی
اقدام شما بنظرم برای دیه وجه قانونی ندارد چرا که بهر روی شما مسولیت انجام آن کار را خود پذیرفته اید مگر اینکه حادثه ای در حین کار اتفاق افتد که ناشی از سهل انگاری یا عدم رعایت نظامات توسط کارفرما باشد که در اینصورت می توانید اقدام به اخذ دیه نماید و معمولا کارفرماها در این گونه موارد اقدام به بیمه مسولیت کارگاه می نمایند که هزینه ها از آنجا پرداخت شود

در دادسرای محل وقوع حادثه شکایت حادثه ناشی از کار مطرح کنید.
میزان تقصیر به نظر کارشناس بستگی دارد.

سلام
با توجه به اینکه حادثه در حین کار بوده امکان اقدام علیه کارفرما را دارید

چون حین کار بوده ، می توانیدازطریق دادسرا اقدام کتید