برای پس گرفتن وجه چکی که بعلت ضمانت مجبور به پرداختش شده ام از صاحب چک, چه باید بکنم؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۳۲۶ #02526437

عرض سلام و ادب وقت بخیر و سپاس از شما بزرگواران .

حدود 10 سال پیش سه فقره چک جمعا به مبلغ حدودا 100 میلیون تومان را ضمانت کرده بودم که بدلیل متواری شدن صادر کننده , دارنده ی چک از من شکایت کرد وجه آنرا به همراه تاخیر در تادیه با توقیف منرلم از من گرفت .
پرونده در دادگاه رسیدگی شده و مدارک موجود است اما اصل چک به من عودت نشد و توسط دارنده ی چک پاره شد !( دارنده ی چک با صادر کننده تبانی کرده بودند که اموال مرا بگیرند )

سوال من از شما کارشناسان محترم اینهاست :
1) الان بعد از 10 سال از کجا باید شروع کنم برای طرح شکایت ازصادر کننده ی چک ؟ صادر کننده ی چک کلاهبردار است و فاقد آدرس مشخص است . چه کنم ؟
آیا میتوانم از همان شعبه ای که پرونده ام در آن بوده اقدام کنم و اورا مجهول المکان معرفی کنم ؟ باید در طرح شکایتم شماره ی پرونده ی قبلی را قید کنم تا به همان شعبه ارجاع شود ؟

2) آیا برای هزینه ی دادرسی میتوانم اعسار بدهم ( واقعا معسر هستم و ثابت میشود ) و طلب هزینه ی دادرسی از صادر کننده را بکنم ؟

3) آیا با توجه به جمیع موارد , شکایت من به جایی میرسد و تاخیر در تادیه ی آن مبلغ قابل توجهی میشود ؛ یا فایده ای ندارد ؟
چون صادر کننده اموال و ملک و ارث و ... دارد و با استعلام ثبت قابل پیگیری است و از طرفی با داشتن حکم جلب سیار هم میتوانم صادر کننده را پیدا کنم .

بسیار سپاسگذار خواهم شد اگر راهنمایی بفرمایید

مشاوره حقوقی چک
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود فراوان
دادخواست استرداد لاشه چک را نسبت به خواهان بدهید و ایشان بایستی لاشه چک ها را تحویل نمایند .
نسبت به صاحب حساب چک شکایت کنید و وجهتان را به انضمام خسارات مطالبه نمایید .
برای راهنمایی بیشتر تماس بگیرید .