در شرکتهای سهامی در صورت انجام تعهد سهامداران آیا باز هم در مقابل طلبکاران شرکت مسئول هست ؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۹۳۸ #02453906

با توجه به اینکه تنها تعهد سهامدار در شرکتهای سهامی پرداخت کامل سهم الشرکه میباشد ایاپس از انجام این تعهد بازهم سهامدارا در مقابل طلبکاران شرکت به میزان سهام متعهد است یا دیگر تعهدی ندارد ممنون میشم پاسخ فرمائید

مشاوره حقوقی ثبت شرکت
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام، بله ابتدا به سهام دار و بعد به شرکت مراجعه می کنند

سلام در ابتدا خود شرکت مسئول است و اگر دارایی شرکت کفاف بدهی را ندهد سهامداران به میزان مبلغ اسمی سهام خویش در مقابل اشخاص ثالث مسئول می باشند

سلام در شرکتهای سهامی خاص و عام مسولیت سهامدار تامیزان مبلغ اسمی سهم الشرکه سهامدار می‌باشد

با درود ابتدا ثالث باید به شرکت رجوع شود، سپس اگر دارایی کفاف ندهد هر سهامدار تا میزان سهم خود مسؤلیت دارد

اگر دارایی شرکت کفاف بدهی را ندهد سهامداران به میزان مبلغ اسمی سهام خویش در مقابل اشخاص ثالث مسئول می باشند

مسئول پرداخت بدهی های یک شرکت خود آن شرکت است و بدهی شرکت را اصولا از محل اموال و دارائی و از حساب همان شرکت، پرداخت می کنند نه از  محل اموال و حساب شخصی سهامداران و مالکین و مدیران آنها. در موارد زیر علاوه بر شرکت، سهامداران و مالکین شرکت نیز مسئول پرداخت بدهی شرکت به شمار می روند:

۱)  در شرکت با مسئولیت محدود، شرکاء (سهم الشرکه داران) فقط تا میزان سرمایه ای که در شرکت با مسئولیت محدود دارند مسئول بدهی شرکت در برابر اشخاص ثالث خواهند بود.

۲) در شرکت سهامی خاص و سهامی عام مسئولیت صاحبان سهام، فقط تا میزان مبلغ اسمی سهام آنها در برابر اشخاص ثالث است.

بنابراین در وهله نخست، هر شرکتی، بدون توجه به تعداد و نوع مسئولیت شرکاء و سهامدارانش، مسئول پرداخت بدهی ها و انجام تعهداتش می باشد و در صورتی که اموال و سرمایه شرکت برای پرداخت بدهی ها و انجام تعهدات شرکت کفایت نکرد پس از انحلال شرکت، نوبت به مسئولیت شرکاء و سهامداران به ترتیب بیان شده در بالا می رسد.