درصورتی که متهم نتواند بدهی خودر ا بپردازد آیا وثیقه ضبط خواهد شد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۴۴۰ #02417050

وثیقه گذار در زمانی که دادگاه بدوی تشکیل شد می تواند وثیقه خود را مطالبه کند یا تا زمان رای تجدید نظر بایستی صبر کند ؟ و اینکه اگر متهم نتواند جریمه نقدی خود را پرداخت نماید آیا وثیقه ضبط خواهد شد یا اینکه متهم را به زندان می برند ؟

مشاوره حقوقی کیفری
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
اصولا وثیقه صرفا بابت حاضر نمودن متهم می باشد و البته تا مختومه شدن پرونده از وثیقه رفع اثز نمی شود لذا باید منتظر مختومه شدن پرونده باشید

با سلام ووقت بخیر
طبق ماده ۱۳۲ قانون آیین دادرسی کیفری «به منظور دسترسی به متهم و حضور به موقع وی در موارد لزوم و جلوگیری از فرار یا پنهان شدن یا تبانی با دیگری، قاضی مکلف است پس از تفهیم اتهام به وی یکی از قرارهای تامین کیفری را صادر کندو در ماده ۱۴۰
گفته شده هرگاه متهمی که التزام یا وثیقه داده در موقعی که حضور او لازم بوده، بدون عذر موجه حاضر نشود، وجه‌التزام به دستور رئیس حوزه قضایی از متهم اخذ و وثیقه ضبط خواهد شد. اگر شخصی از متهم کفالت نموده یا برای او وثیقه بسپرد و متهم در موقعی که حضور او لازم است، حاضر نشود، به کفیل یا وثیقه‌گذار اخطار می‌شود ظرف ۲۰ روز متهم را تسلیم کند. در صورت عدم تسلیم و ابلاغ واقعی اخطاریه، به دستور رئیس حوزه قضایی وجه‌الکفاله اخذ و وثیقه ضبط خواهد شد

سلام- وثیقه گذار تا زمان تعیین تکلیف دین خویش اگر بصورت نقدی پرداخت می شود و یا درخواست اعسار می دهد و بصورت اقساطی پرداخت می نماید پس از آن می تواند وثیقه را آزاد کند. اگر متهم جلب شده و به زندان رود با قرار وثیقه آزاد شود پس تعیین تکلیف بدهی وثیقه آزاد می شود. چنانچه زندانی از زندان به دلایلی فرار کند و خود را معرفی نکند وثیقه به اجرا گذاشته می شود/.

وثیقه تا زمان صدور حکم قطعی آزاد نخواهد شد و بعد از صدور حکم قطعی چنانچه مجرم جزای نقدی مجازات خود را پرداخت نکند حبس برای ایشان در نظر گرفته می شود.