مهریه و نفقه رو میتواند مطالبه کند؟

پرسیده شده
۱۷ پاسخ ۳۵۲ #02344562

با سلام همسرم منزل رو ترک کرد،، البته بعث بینمون پیش اومد،، که هنگام ترک منزل بهم گفت می رود شکایت میکنه و حق حقوق مثلا سکه رو اجرا می گذاره،، چکار کنم لطف راهنمایی ام کنید

مشاوره حقوقی نفقه
۱۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

نفقه و مهریه قابل مطالبه است.

مهریه قابل مطالبه است، برای نفقه مدارک باید بررسی شود

سلام و درود
مهریه درهر صورت قابل مطالبه و وصول است ولی درمورد نفقه زوجه، اگر بتوانید حکم عدم تمکین بگیرید نفقه به ایشان تعلق نمیگیرد

بله این امکان برای ایشان وجود دارد.

مهریه در هر صورت حق زوجه است.
در مورد نفقه، از آنجایی که بین شما بحث پیش آمده(اگر این بحث شدید بوده) به دلیل عدم وجود حسن معاشرت بین زوجین، ممکن است تقاضای الزام تمکین شما پذیرفته نشود و ملزم به پرداخت نفقه نیز بشوید. چرا که لازمه تمکین وجود حسن تعامل و معاشرت بین زوجین می‌باشد.
همسر شما علاوه بر نفقه و مهریه می‌تواند تقاضای اجرت المثل و حتی تحت شرایطی تقاضای نحله را نیز مطرح نماید.
این نکته را نیز به یاد داشته باشید که اگر در آن بحث پیش آمده، سوء رفتار شدید از شما سر زده باشد، مثلا اقدام به کتک زدن ایشان کرده باشید، ایشان می‌تواند با استناد به ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی، تقاضای طلاق بر مبنای عسر و حرج را مطرح نماید.

هر دو قابل مطالبه و وصول است

بلکه امکان مطالبه حقوق خود را دارد