آیا امکان برگشت واگذاری زمین مسکونی دارای پلاک ثبتی که صحت مبایعه نامه دستنویس تایید شده و ضمنا امضا پدرم و پدربزرگم در آن میباشد وجود دارد یا خیر؟

پرسیده شده
۱۵ پاسخ ۲۶۹ #01249018

سلام وقتبخیر عرض ادب و احترام. ، زمین مسکونی در یکی از روستا های اطراف شهرمان داریم،با متراژ حدودی ۲۵۰ متر مربع ، که دارای ۳ پلاک جداگانه و یکی از این پلاک ها مربوط به پدر بزرگم میباشد ،، (بنابراین هر پلاک قسمتی ششدانگه قسمتی هم مشاعات.) ،حدود ۲۰ سال قبل پدر بزرگم پلاک خود را جهت احداث حسینیه به هیئت امنا و شورا روستا بدون زمانبندی جهت احداث ، واگذار مینمایید ، تمامی کسانی که امضا کرده اند چه شورا ، چه شهود ، و حتی کسانی که قرار بوده حسینه بسازند هم فوت کرده اند ، پدر بزرگ بنده هم فوت کرده اند اما پدر بنده در قید حیات هستند و امضا ایشان هم در مبایعه نامه میباشد . ضمنا از وکیل پرسیدیم که آیا صحت مبایعه نامه ی دست نویس که شورای آن زمان تنظیم کرده ، درست است؟ وکیل فرمودند : بله کاملا درست میباشد ، اما نکته ی مهم اینجاست که در مبایعه نامه دست نویس از این سه پلاک ،، دو پلاک ، در مبایعه نامه قید شده ، ، ، اما پلاک ما یعنی پلاک سومی اصلا قید نشده ،، اما پایین مبایعه نامه امضا پدر بزرگم که ایشان فوت کرده اند و امضا پدرم که در قید حیات است ،، میباشد ... لذا چون پلاک ما در مبایعه نامه ذکر نشده آیا ما میتوانیم بطور قانونی اثبات کنیم که منظور از "امضا پدر" و " پدر بزرگم" //قسمت مشاعی پلاک میباشد نه قسمت ششدانگ//..و /قسمت ششدانگ رو برای خودمان ثبت کنیم و قسمت مشاعی رو به حسینیه واگذار کنیم/ ..((در اداره ی ثبت پلاک بنام پدرم ثبت است.و هرگونه اقدامی از شورا روستا و هیت امنا باید با رضایت پدرم باشد چون در مبایعه نامه پلاک ثبتی ما قید نشده.)) ( از طریق یکی از آشنا ها در ستاد خبری متوجه و مطمئن شدیم که اینجا قرار به احداث حسینه نیست ضمن اینکه در مبایعه نامه هم زمان بندی جهت احداث حسینه ی نشده ،، بنابراین شورای روستا فقط منتظر سواستفاده از این واگذاری میباشد.) در نتیجه میخوایم هر طور شده زمین پدر بزرگمو با کمک پدرم برگردونیم.حالا اگر قسمت مشاعات پلاکمان نشد ، حداقل قسمت ششدانگ پلاکمونو از واگذاری پس بگیریم ضمن اینکه همون طور که در مطلب فوق ذکر شد ، پلاک ما در مبایعه نامه نیست ، اما امضا پدرم و پدر بزرگم میباشد. ممنون میشم راهکاری بدید از فرآیندش با سپاس.

مشاوره حقوقی ملکی
۱۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
اصل بر صحت معاملات است مگر خلاف آن اثبات گردد .

در صورت تردید باید مبایعه تنفیذ شود.

بادرودوسلام اصل برصحت عقودمی باشدمگرخلاف آن احرازواثبات شود.

درود اصل بر صحت دعقود و معاملات است

درود
بهتر است مدارک خود را به رویت متخصص برسانید.

سلام وقت بخیر
اصل بر صحت دعقود و معاملات است مگر خلاف این امر اثبات گردد.

با سلام
با توجه به صحت مبایعنامه شما تنها مالک یکی از پلاک ها و به طور مشاع در قسمت مشاعی شریک هستید.
احتمال سو استفاده شورا از زمین دلیلی بر فسخ معامله نیست مگر اینکه این اتفاق رخ بدهد