اگه من مهریه را اعسار بزنم تا تمام شدن همه مهریه باید خونه پدرش بماند؟

پرسیده شده
۱۷ پاسخ ۴۳۹ #01239748

با سلام و احترام . خانمم گفته من مهریم را میگیرم تا قرون آخر و طلاقم
نمیخوام. یکسالی هم هست که خونه پدرشه و حکم قطعی عدم تمکین در دادگاه تجدید نظر به نفع من شد حالا اگه من مهریه را اعسار بزنم تا تمام شدن همه مهریه باید خونه پدرش بمونه یا دادگاه میگه باید بری سر زندگیت و مهریه بگیری؟
۲. اگه من طلاق ندم چه اتفاقی میفته؟

مشاوره حقوقی مهریه
۱۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام .
۱- این دو مورد کاملا از هم جدا ، و شما در هر حال ملزم به پرداخت مهریه همسرتان هستید .
مسئله ترک منزل تنها با بحث نفقه و نشوز زوجه مرتبط است .
۲- اگر شما نخواهید همسرتان را طلاق بدهید ، همسرتان میتواند تحت عنوان طلاق خلع ، مالی به میزان مهریه و یا کم تر و یا بیشتر به شما پرداخت و طلاق بگیرد .

با سلام در صورتی که زوجه باکره باشد حق حبس دارد و میتواند تا پرداخت اخرین قسط مهریه تمکین نکند اما در صورتی که زوجه باکره نباشد در صورت عدم تمکین ناشزه محسوب میشود و نفقه ندارد و امکان ازدواج مجدد شما وجود دارد لکن چون حق طلاق با مرد است میتواند طلاق ندهید

با سلام و احترام در ارتباط با سوال شما دوست عزیزم باید به عرض برسانم که در قانون و شرع ما چه در عقد دائم و چه در عقد موقت، مطالبه مهریه حق قانونی و شرعی هر زنی می باشد اگرچه که در عرف جامعه ما به اجرا گذاشتن مهریه به نوعی اعلام نارضایتی زوجه از زندگی مشترک و اعلان اختلاف است. اما گذشته از عرایض بالا هر زنی – اگر صلاح بداند – می تواند از طریق دادگاه یا اداره اجرای ثبت اسناد، مهریه مندرج در عقدنامه را مطالبه کند و این هیچگونه ارتباطی به طلاق ندارد. و زوجه (یعنی خانم شما ) چه در منزل شوهر باشد و یا غیر آن امکان مطالبه مهریه برای او وجود دارد. با عنایت به موارد مذکور باید بدانید که اصلا مهریه به هیچ چیز دیگری مرتبط نیست حتی اگر زنی ناشزه باشد و تمکین نکند یا مرتکب هر جرمی و لو خیانت و رابطه نامشروع شود مهریه او از لحاظ قانون و شرع پابرجاست. و این حق زن می باشد و در هر صورتی باید تادیه شود مگر اینکه زن خود آنرا بذل( بخشش ) نماید
و خوب است بدانیم که زوجه دوشیزه هم در ایام زوجیت می تواند اقدام به گرفتن مهریه بدون طلاق کند. با این توضیحات بهتر است شرایط گرفتن مهریه و طلاق را از هم کاملا تفکیک کرد.امیدوارم با توضیحات کمکی در ارتباط با سوالتون کرده باشم . با تجدید احترام صلاح الدین عالمی

در صورت عدم تمکین ،شما حق ازدواج مجدد پیدا میکنید

اینکه زوجه تا تمام شدن اقساط مهریه از زوج تمکین کند یا نکند با خود اوست .زوج صرفا میتواند دادخواست تمکین بدهد .در صورت عدم تمکین زوج میتواند دادخواست ازدواج مجدد نماید. درصورت ازدواج مجدد زوج ،یکی از شروط ضمن عقد نکاح برای زوجه احراز میشود و در نتیجه زوجه میتواند نسبت به طلاق خود اقدام کند.

با سلام
زوجه میتواند تا تمام اقساط مهریه اش را دریافت نماید.ولی برای گرفتن طلاق چون حق طلاق با مرد است کار خاصی نمیتواند انجام دهد.مگر اینکه مرد اقدامی انجام دهد که یکی از شروط ضمن عقد از سوی ایشان نقض شود تا زوجه بتواند طلاق بگیرد.
به طور کلی اگر زوجه حاضر به تمکین از زوج نباشد هیچ ابزاری برای اجبار ایشان وجود ندارد .در صورتی که زوج به دلیل عدم تمکین زوجه دادخواست ازدواج مجدد مطرح نموده و با صدور حکم دادگاه نسبت به ازدواج مجدد اقدام نماید.برای زوجه حق طلاق ایجاد میشود و در این صورت زوجه اگر دادخواست طلاق بدهد میتواند خود را مطلقه نماید.

شما می توانید درخواست ازدواج مجدد بدهید ولی در هر صورت مهریه باید پرداخت گردد و عدم تکمین ایشان در صورت دوشیزه نبودن و نداشتن حق حبس، تنها نفقه را از ایشان ساقط می کند.