ایا عدم تحویل قولنامه به بنده واقعا قانونی بود؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۹۶۴ #01108639

با عرض سلام و ادب، بنده خودرو ای به مبلغ ۴۷۰ میلیون با شرایط ۴۰۰ میلیون نقد و البتقی به صورت ۷ ماهه اقساط خریداری نمودم ، کارت ماشین، کارت سوخت، بیمه ، کلید خودرو و خود خودرو به من تحویل شد.اما وکالت خودرو تا پایان پرداخت اخرین چک به بنده داده نشد. اما علاوه بر این اصل قولنامه را نیز به من ندادند و این کار را قانونی خواندند و فقط یک فتوکپی از ان را به بنده دادند. درصورت عدم حضور بنگاه ( فروشنده خود بنگاه دار است) برای وکالت تعویض پلاک بنده میتوانم اقدامی بکنم؟

مشاوره حقوقی قراردادها
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام و وقت بخیر.
هم باید یک نسخه از اصل مبایعه نامه و هم باید وکالتنامه جهت فک و تعویض پلاک را به شما بدهند.کار آنها قانونی نبوده و در صورت عدم داشتن مبایعه نامه به صرف داشتن یک کپی از آن،شما نمیتوانید وقوع معامله را اثبات نماید.به علاوه اگر وکالتنامه تعویض پلاک هم نباشد که عملا امکان گرفتن برگ سبز و صدور سند رسمی مالکیت برای شما وجود ندارد.شما بی احتیاطی کردید نباید به صرف دادن کلید و ... مبلغ را پرداخت و چک صادر میکردید.الان تنها را این است که اگر از طریق مسالمت آمیز به شما تحویل داده نشد،دادخواست دهید و مبایعه نامه را مطالبه کنید و الزام به حضور در مرکز تعویض پلاک را هم بخواهید.
موفق باشید

درود .نمایشگاه های اتومبیل موظفند پس از تنظیم قرارداد یک نسخه به خریدار و یک نسخه به فروشنده تحویل نمایند .جهت پیگیری تحویل قرارداد به بازرسی اتحادیه یا اتاق اصناف مراجعه نمایید

با سلام،اول اینکه می بایست یک‌نسخه از مبایعه نامه را به شما بدهند و دوم وکالت تعویض پلاک‌به شما بدهندبرای اولی اگر با صحبت اقدام نکردند از طریق دادگاه دادخواست تحویل مبایعه نامه بدهید.

باسلام.خیر. ندادن اصل یکبرگ از سه برگ قولنامه غیرقانونی هست.میتوانید جهت گرفتن اصل قولنامه به اتحادیه بنگاهداران محل مراجعه نمایید .حتی چون وکالتنامه تعویض پلاک ندارید نمیتوانید تعویض پلاک نمائید. ولی میتوانید بپیوست فیش واریزی و کپی مدارک ماشین دادخواست الزام فروشنده (مدیربنگاه ) به تحویل اصل قولنامه و وکالتنامه وایفای تعهد به تعویض پلاک به دادگاه بدهید.

سلام
مبایعه نامه همیشه در سه برگ تنظیم شده و یک نسخه باید یه شما داده میشد اما در حال حاضر میتوانید الزام به فک و تعویض پلاک و همچنین تنظیم سند را بخواهید و کپی مبایعه نامه و رسید پرداخت ها را نیز ضمیمه کنید .

باسلام بله میتونیدالزام ایشون به تعویض پلاک وتحویل مبایعنامه روتقدیم کنید.

با سلام
ندادن قولنامه به شما قانونی نیست اصل قولنامه که دارای شرایط معامله هست و در سه نسخه تنظیم می شود نسخه شما را باید تحویل می دادند