آیا من میتونم تقاضای تمکین بنمایم؟

پرسیده شده
۱۱ پاسخ ۳۳۱ #00934963

سلام.
همسر من با توافق من جهیزیه ش رو جمع کرده و از خونه من رفته. پرونده طلاقمون هم پابرجاست. رفتنشون از خونه من هم توافقی بوده نه اینکه من از خونه بیرونش کنم
الان برای نفقه ش شکایت کرده و من محکوم شدم به پرداخت ماهی ایکس تومن
حالا الان داره در پیشرفت پرونده خلل ایجاد میکنه جلسات دادگاه را نمیاد میخواد پرونده را کشش بده تا ماه های ببشتری نفقه بگیره
اگر تلاش کنه که به قاضی اثبات کنه که نمی خواد یا نمیتونه تو خونه من زندگی کنه مثلا به دروغ بگه تو خونه من امنیت جانی نداره و از این حرفا
سوال ۱. آیا ممکنه قاضی با درخواست تمکین من مخالفت کنه و ردش کنه؟ یعنی قاضی تحت چه شرایطی میتونه با درخواست من مخالفت کنه؟ بهتر بگم، تحت چه شرایطی زن ملزم به تمکین نمیشه و میتونه از زیر بار تمکین شانه خالی کنه؟

سوال ۲. اگر درخواست من رد شه آیا کماکان آیا نفقه بش تعلق میگیره یا نفقه ش قطع میشه؟ یعنی اگر زوجه ملزم به تمکین نشه ولی من درخواست تمکین داده باشم آیا باز باید نفقه بدم؟
ممنون

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۱۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با توجه عنوان شده امنیت جانی ندارد در صورتی که قاضی موضوع عدم امنیت جانی را احراز کند الزام به تمکین رد خواهد شد و پرداخت نفقه بر عهده شوهر خواهد بود مگر اینکه خلاف آن اثبات شود

با سلام و احترام
بستگی به دلایل دارد
و تازمانی که ناشزه نیست نفقه به او تعلق می گیرد

با درود
اصل بر این است که باید تمکین نماید، مگر دلایلی ارائه نماید که امنیت جانی نداشته است وگرنه مکلف به تمکین است (زوجه)

در صورت اثبات عدم امنیت جانی ، محکوم به تمکین نخواهند شد و نفقه به ایشان تعلق میگیرد

باسلام
در صورتی که زوجه بتوانند عدم امنیت جانی را اثبات نمایند میتوانند تمکین نکنند و شما باید نفقه را پرداخت کنید

سلام تا زمانی که نشوز زوجه به اثبات نرسد زوج مکلف به پرداخت نفقه است.

درود
بله امکان الزام به رد دادخواست تمکین وجود دارد و اگر موارد بیان شده جزئ موارد قانونی باشد نفقه نیز می تواند زوجه دریافت کند