چگونگی اثبات رابطه کارگری و همچنین اضافه کاری و شبکاری را لطفا توضیح دهید؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۱,۳۱۰ #00898057

باسلام
من مدت ۱۳ ماه با پیمانکار فضای سبز بعنوان سر کارگر شیفت شب و با ساعت کاری ۱۲ ساعته کارگر کردم که متاسفانه کارفرما هم حقوقمو کم داده و هم عیدی و سنوات پرداخت نکرده
و البته بابت تسویه حساب امضا گرفته
من تصمیم دارم بابت حق و حقوقم شکایت کنم ولی نمیدونم چطور ثابت کنم شبکار بودم و ۱۲ ساعته کار میکردم
و همچنین چطور ثابت کنم که پولی بابت عیدی و سنوات دریافت نکردم

مشاوره حقوقی اداره کار
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام، صرف وجود رابطه کارگر و کارفرمایی برای اثبات ادعای شما کفایت می کند دوست عزیز. نگران نباشید.

سلام
بار اثبات مسائل و پرداختی ها بر عهده کارفرماست نه کارگر

شما احتیاجی به اثبات اینکه عیدی و سنوات و یا حقوق دریافت نکرده اید ندارید. صرف ادعای عدم دریافت با فرض اثبات رابطه کارگری کافی است. کارفرما باید پرداخت را ثابت کند. برگ تسویه حساب امضا شده دارای ارزش و اعتبار قانونی نیست

با سلام
شما در وهله ی اول به اداره ی کار مربوطه برین و دادخواست و مطالباتی را که دارین مطرح کنید. با توجه به حقوقی که دریافت می کردین رابطه ی کارگری و کارفرمایی محرزه. در مورد اینکه شب کار بودین می توانید از هیئت تشخیص درخواست ارجاع امر به کارشناس و برای محرز شدن این امر بدین.
و طبق رای وحدت رویه ایی که اخیر صادر شده از دیوان عدالت اداری صرف امضای شما دلیلی بر پرداخت نیست و کارفرما باید مفاصاحساب و هم داشته باشد.

سلام وقت بخیر
با توجه به اینکه رابطه کارگر و کارفرما محرز است می توانید جهت وصول مطالبات و حق و حقوق قانونی خود اقدام نمایید ضمن اینکه با ارائه فاکتور های واریزی استناد نمایید که سنوات و عیدی را دریافت نکرده اید و برگه تسویه را هم به اجبار امضاء نموده اید .