برای مانع شدن اشتغال زوجه بدون اذن و رضایت زوج،چه راهکار قانونی وجود دارد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۸۱ #00501828

با سلام
حدود یکسال است همسر بنده با راه اندازی کافه تریا بدلیل کار سنگین در محل کار حضور دارد و علیرغم اینکه برادرش نیز میتواند کمک حال باشد، لکن به گفته خود در پی آزاد بودن است، حال ما یک دختر پنج ساله داریم که یا نزد من است یا در زمانیکه شاغلم نزد پدر و مادر و فرزند دوم ما که ۱ ساله است، دایما نزد پدر و مادر همسرم است،بکار منزل نمیرسد و هیچگاه غذای خانگی نداریم، بسیار خسته کننده شده است.
میخواستم راهکارهای حقوقی جلوگیری از کار اینگونه را بدانم؟
تشکر

مشاوره حقوقی خانواده
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام زوجه میتواند شاغل باشد و برای منع اشتغال او زوج باید به دادگاه مراجعه و دادخواستی مبنی بر این بدهد در این صورت دادگاه چنانچه تشخیص دهد که شغل همسر شما منافی مصالح خانوادگی و حیثیت زوجه است مانع اشتغال زوج می شود در غیر این صورت منع قانونی ندارد و می تواند شاغل باشد.

حق اشتغال زنان هم در اسلام و هم در قانون اساسی و قوانین عادی برای زنان محترم شمرده شده است. در اصل ۲۸ قانون اساسی با تعبیر هر کس، در واقع حکم عامی را بیان نموده است و بین زن ( اعم از زوجه یا غیر آن ) و مرد فرقی قایل نشده است .

به عبارتی اصل براشتغال زوجه است اماازطرفی شوهر می‌تواند زن خود را از حرفه یا صنعتی که منافی مصالح خانوادگی یا حیثیات خود یا زن باشد منع کند.