آیا نباید بعد از فوت استادم وارد ایمیل ایشان می شدم؛ کسی میتواند شکایت کند؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۹۸ #00477867

استاد من درگیر بیماری سرطان شد، و بعد از یک سال فوت کرد. قبل فوت ایمیلش را به دانشجویانش داد تا بتوانند مقاله ارسال کنند. در حین بیماری استادم من یک مقاله فرستادم که بعد از فوت استادم مقاله من توسط داوران مورد پرسش قرار گرفت. من نیز با ایمیل استادم بعد از فوت ایشان پاسخ سوالات داوران را دادم. آیا این کار جرم است؟ آیا نباید بعد از فوت استادم وارد ایمیل ایشان می شدم؟ کسی میتواند شکایت کند؟ و اگر جرم است مجازاتش چیست؟

مشاوره حقوقی جرایم اینترنتی
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود راه دفاع وجود دارد

دوست عزیز شما نیت سویی نداشتی برای این کار
اگرچه فعل شما هم درقانون جرم محسوب میشود چون ایمیل حریم شخصی شخص دیگر محسوب میشود پس درصورت شکایت از شما اظهارات ودفاعیات خو درا مطرح کنید

برای وقوع جرم سه عنصر مادی ، معنوی و قانونی لازم است لذا اگر چه کار شما اشتباه بوده لاکن به دلیل عدم سو نیت (عنصر معنوی ) قابل دفاع خواهد بود

با سلام
مخاطب گرامی؛ آنچه از سوال شما برداشت می گردد بر این فرض است که استاد شما نشانی ایمیل خود را جهت ارسال مقالات دانشجویان در دسترس مخاطبین خود قرارداده است. در فرض سوال روشن نیست آیا رمز عبور ورود به ایمیل را هم در اختیار دانشجویان قرار داده است که چنین امری دور از ذهن بوده و بعید به نظر می رسد. بنابراین اینکه شما چطور دسترسی به رمز عبور ایشان پیدا کردید خود جای سوال دارد. حالیه گرچه صرف به دست آوردن رمز ورودی به ایمیل اشخاص جرم نیست ولی اگر از طریق رمزی که به دست آمده، به طور غیر مجاز به داده یا سامانه دسترسی پیدا شود، این امر می تواند از مصادیق جرم موضوع ماده یک قانون جرائم رایانه ای با عنوان مجرمانه( دسترسی غیرمجاز) باشد. به هر حال تشخیص مصداق با قاضی رسیدگی کننده است.