خیار غبن فاحش چگونه است؟

پرسیده شده
۱۲ پاسخ ۵۸۱ #00432403

و تا چه حدی باشد معامله فسخ میشود؟
مثلا برای یک ماشین مدل ۹۶ که قیمت مدل صفر ان در زمان خرید سیصد میلیون بوده و من این مدل را به قیمت ۲۰۵ تومان خریداری نموده ام؟ خیار غبن چند است؟

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۱۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

در صورت عدم اسقاط خیار غبن حتی به صورت فاحش و با نظر مثبت کارشناس حق فسخ دارید. حق فسخ ناشی از این خیار باید فوری اعمال شود ولی اخذ مابه التفاوت نیاز به اعمال به فوریت ندارد.

درود
ملاک تشخیص غبن عرف است و توسط کارشناس پرونده بررسی میگردد .

غبن فاحش را عرف تعیین می کند.

با درود بستگی به نظر کارشناس دارد آنچه در سوال آمده است بله غبن است

با سلام
وقتی غبن ، یعنی فریب در معامله ، فاحش باشد ، خیار غبن فاحش شکل گرفته است . این فریب باید به حدی فاحش و واضح باشد که نتوان از آن چشم پوشی کرد . در این صورت خیار غبن تبدیل به خیار غبن فاحش می شود که فرد فریب خورده می تواند به واسطه آن دادخواست فسخ قرارداد را بدهد.

سلام . برای اینکه خیار غبن محقق شده است یا نه باید طرح دعوا کنید و از طریق کارشناسی و عرف قیمت ها مشخص میشه که مغبون شدید یا خیر ...

معیار تشخیص غبن عرف می باشد و قانون خاصی ندارد