آیا ورثه میتوانند قولنامه را باطل کنند؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۹۳۹ #00431670

باسلام وخسته نباشیدخدمت شماوکلا وکارشناسان محترم
پدرم ۶ ماه قبل از فوتش منزل مسکونی که در آن زندگی میکردن در روز تولد زن دومش در بنگاه معاملات ملکی با قولنانه بنام همسرش کردن ( در آن منطقه هیچ خانه ای سند ندارد و کلا قولنامه ای میباشند، خانه در اصل قولنانه ای میباشد و سند ندارد ) ضمنا در قسمت قیمت مبیع در قولنامه هیچ قیمتی ذکر نشده بلکه نوشته شده: چون فروشنده و خریدار زن و فروشنده، زن و شوهر میباشند پولی پرداخت نشده!
سوال:
آیا این معامله صحیح میباشد؟
و خانه رو بین همسر و ورثه تقسیم کنند؟
تکلیف چیست؟
سپاسگزارم

مشاوره حقوقی ارث
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود مطابق آنچه در سوال آمده است خیر

امکان ابطال معامله وجود ندارد.

باسلام
از انجا که ملک به صورت هبه واگذار شده است لذا معامله صحیح بوده و به وراث از ملک فوق ارث نمیبرند

درود معامله صورت گرفته صحیح است .

با سلام معامله مذکور در زمان حیات پدر شما صورت گرفته با انتقال مالکیت به نام خریدار معامله صحیح است و صرف عدم ذکر ثمن در قرارداد موجب فسخ معامله و ابطال نمی شود لذا این ملک به عنوان ترکه به وراث تعلق نمیگیرد

موضوع مذکور بیع نبوده و در قالب «هبه» قابل تفسیر خواهد بود از این رو امکان ابطال آن وجود ندارد .

با سلام معامله صحیح است چون قصد طرفین هبه بوده است.