چگونه میتوانم جهت مطالبه مهریه، خانه ی همسرم را توقیف کنم، و اینکه میتوانم دادخواست را خودم بنویسم؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۴۴۷ #00418295

با سلام
فردی می خواهد مهریه اش را از همسرش بگیرد اما همسرش مهریه را پرداخت نمی کند، برای توقیف خانه چه باید کرد، و چه روندی را باید طی کرد؟
لطفا دقیق توضیح بدید اگه میشه بگید دادخواست را می توانم خودم بنویسم و چه چیزی باید ذکر شود و لطفا روند توقیف خانه را توضیح دهید.

مشاوره حقوقی مهریه
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اگر دارایی همسرتان محدود به یک خانه با قیمت متعارف است مستثنیات محسوب می شود و قابل توقیف نیست و در صورت توقیف همسرتان می تواند با اثبات این موضوع از آن رفع توقیف کند
برای مطالبه مهریه می توانید از طریق اجرای ثبت و یا دادگاه خوانده اقدام کنید
اگر قصد صرفا توقیف خانه و دارایی ایشان است . اقدام از طریق اجرای ثبت آسان تر و سریع تر است. به دادخواست هم احتیاجی نیست

منزل مسکونی جزومستثنیات دین است ونکی توان آن را توقیف کرد واگر زوج اموال دیگری دارد می توانید دادخواست مطالبه مهریه همراه با تامین خواسته از طریق مراجعه به دفاتر خدمات قضایی تقدیم دادگاه نمایید وبا معرفی اموال زوج نسبت به توقیف اموال اقدام نمود وهمینطور بجز منزل مسکونی اگر ملک دیگری دارد از طریق اجراییه ثبت هم می توانید مهریه را به اجرا بگذارید

خانه جزو مستثنیات دین است و نمی توانید آن را توقیف کنید اما اگر اموال دیگر دارند می توانید توقیف کنید هرچند می توانید دادخواست دریافت مهریه دهیدو از طریق اجراییه ثبت هر مالی که به نام ایشان است را توقیف کنید

برای مطالبه مهریه و توقیف اموال زوج می توانید با مراجعه به دفاتر الکترونیک خدمات قضایی دادخواست مطالبه مهریه و صدور قرار تامین خواسته تقدیم دادگاه نمایید (پلاک ثبتی ملک هسمرتان را نیز بابت توقیف معرفی نمایید) در خصوص متن دادخواست باید از راهنمایی وکلا استفاده نمایید. لازم به ذکر است که داشتن یک ملک مسکونی در حد متعارف جزء مستثنیات دین بوده و قابل توقیف نیست و یا در صورت توقیف زوج می تواند با اثبات این امر نسبت به رفع توقیف آن اقدام نماید.