آیا اعتبار امر مختوم کیفری به وراث منتقل میشود؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۴۴ #00250155

با سلام.
در مورد زمینی که پدر متوفی تحت عنوان انتقال مال غیر فروخته و تبرئه شده و حکم قطعی شده و بعد از فوت پدر، پسر همان زمین را به همان اشخاص فروخته آیا میتواند پسر استناد به حکم تبرئه پدر کند ممنون

مشاوره حقوقی انتقال مال غیر
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله قابل استناد است البته اظهار نظر دقیق نیازمند مطالعه پرونده است

با سلام
متاسفانه سوال مبهم و نیاز به شفاف سازی دارد
در صورتی که پرونده ای مختومه گردد اگر فردی یا ورثه او بر همین عنوان دوباره اقدام نماید باز از امر مختومه استفاده شده و پرونده جدید نیز مختومه خواهد شد

به طور کلی می توان گفت شرایط حصول اعتبار امر مختومه عبارتند از : ( وحدت شاکی و متهم – وحدت موضوع یا واقعه مجرمانه – وحدت سبب )
اعتبار امر مختومه کیفری نیازی به ایراد از سوی متهم ندارد و محدود به زمان معینی هم نیست مرجع تحقیق در هر زمان که پی به وجود سابقه رسیدگی به موضوع و صدور حکم قطعی واجد شرایط اعتبار امر مختومه ببرد باید از ادامه رسیدگی خودداری و قرار موقوفی تعقیب صادر کند .

سوال کلی و مبهم بیان شده
اما به طور کلی پرونده با همان اشخاص ،همان موضوع و همان دلایل شامل اعتبار امر مختومه است.
بنابراین اگر به هر دلیلی مشخص شود مال متعلق به شخصی غیر از پسر بوده و آن را به فروش رسانده مصداق انتقال مال غیر است .(و ارتباطی به پرونده پدر ندارد)