آیا بعد از گذشت چند سال از تاریخ چکها امکان اقامه دعوای جدید امکان اقدام روی چکها وجود دارد؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۲۱۰ #00095641

باسلام
خواهر زاده بنده در بازار مشغول هستند در سال ۹۳ با شرکتی ساختمانی قراردادی منعقد می کنند مبنی بر تامین میلگرد و در قرارداد ملکی متعلق به طرف قرارداد جهت ضمانت معین می شود و وکالت نامه ای تام الاختیار به خواهر زاده بنده جهت به نام غیر کردن و بنام خود کردن ملک در صورت عدم ایفای تعهدات وسند تک برگی ملت داده می شود بعد از برگشت خوردن چندچک ششصد میلیونی مبادرت به گرفتن وکیل میکند جهت پیگیری و بنام کردن منزل ( ضمانت نامه ) دادگاه بدوی رای به واگذاری ملک را صادر می کند طرف قرارداد درخواست تجدید نظر می کند رای تجدیدنظر به نفع طرف قرارداد صادر شده وایشان ملک را به نام همسر خود می کند خواهر زاده بنده در سال ۹۵شکایت جدید مطرح می کند مبنی بر الزام به تنظیم سند رسمی ملک دادگاه رای را تایید می نماید ولی به به دلیل اینکه وکیل پیگیر کارها بوده و اطلاع رسانی نمی نماید رای اجرا نمی شود درسال ۹۸ چکهای برگشتی و عدم پرداختی که از بانک گرفته بوده طرح دعوا می کند که بخاطر صحبت با طرف قرارداد از ادامه روند شکایت منصرف می شود آیا بعد از گذشت چند سال از تاریخ چکها امکان اقامه دعوای جدید امکان اقدام روی چکها وجود دارد ؟ از وکیل بابت الزام به ایفای تعهدات امکان شکایت وجود دارد ؟ برای ملک میشه کاری کرد؟

مشاوره حقوقی چک
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود. درخصوص چکها بعلت گذشت بیش از ۵سال بعنوان سندعادی میتوانید وجه آنرا مطالبه کنید. و در خصوص ملک هم سند بنام شخص غیر انتقال داده باید دادخواست ابطال سند غیر و الزام به تنظیم و انتقال سندرسمی طرح نمائید

اگر دعوای مطرح شد قبلا مجدد با همان مضمون خواسته بخواهید طرح دعوامجدد کنید از اعتبار امر مختومه برخوردار است هرچند جهت اظهار نظر قطحی نیاز به برسی مدارک آرای صادر می باشد

سلام
چک‌ها در هر حالی قابلیت وصول دارند.
اما جزئیات موضوع زیاده، برای ارائه راهکار دقیق و مطلوب نیاز به بررسی تمام اسناد و پرونده هستش که نزدیک‌ترین راه برای احقاق حق انتخاب شه. حتی امکان اخذ ملک به عنوان وجه التزام قراردادی نیز هست.

با درود
در مورد الزام به تنظیم سند رسمی ، چنانچه دادگاه ضمانت منزل در ازای تخلف از تعهدات را تایید نموده و حکم به نفع شما صادر شده باشد میتوانید الزام به تنظیم سند را بخواهید که با توجه به اینکه سند به نام فرد دیگری منتقل شده است میبایست ابطال سند و الزام به تنظیم رو به طرفیت هر دو نفر از دادگاه بخواهید . در مورد چکها چنانچه ۵ سال از تاریخ برگشت چک گذشته باشد و اقدامی صورت نگرفته باشد مشمول اسناد عادی میگردد و بعنوان سند عادی قابل مطالبه است . البته چنانچه از طریق وصول چکها به حقوق خود برسید ، دعوای الزام به تنظیم سند جایگاه قانونی نخواهد داشت

چکها قابل وصول هستند و مشمول مرور زمان نمیشود اما برای ملک بهتر است آرا صادره بررسی شود

باسلام و احترام
بله امکان مطالبه وجود دارد

سلام
بله میتوانید به استناد چکهای پرداخت نشده مطالبه وجه نمایید