آیا پس از تایید حکم در تجدید نظر و قبل از اجرای احکام رضایت گرفتن تاثیری روی حکم تایید شده دارد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۱,۷۲۱ #00039120

آیا پس از تایید حکم در تجدید نظر و قبل از اجرای احکام رضایت گرفتن تاثیری خواهد داشت؟

مشاوره حقوقی کیفری
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام
شاکی ممکن است از پیگیری شکایت خودش منصرف شود یا به واسطه دریافت ضرر و زیان یا هر دلیل دیگری، رضایت خودش را اعلام کند؛ در برخی جرایم به صرف گذشت شاکی، تعقیب متوقف می‌شود اما در برخی جرایم، گذشت شاکی، تاثیری در پیگیری شکایت نداشته و تنها شاید باعث تخفیف در مجازات متهم شود

هرگاه شاکی یا مدعی خصوصی در جرائم غیر قابل گذشت، پس از قطعی شدن حکم از شکایت خود صرفنظر کند، محکوم علیه می تواند از دادگاه صادر کننده حکم قطعی، درخواست کند در میزان مجازات او تجدید نظر شود. در این صورت، دادگاه به درخواست محکوم علیه در وقت فوق العاده و با حضور دادستان یا نماینده او با رعایت مقررات ماده (۳۰۰) این قانون، رسیدگی می کند و مجازات را در صورت اقتضاء در حدود قانون تخفیف می دهد یا به مجازاتی که مناسب تر به حال محکوم علیه باشد، تبدیل می کند .

با سلام
چنانچه جرم قابل گذشت باشد،اجرای آن‌ متوقف میشود و در صورتی که غیر قابل گذشت باشد محکوم علیه میتواند از دادگاه صادر کننده حکم قطعی درخواست تجدیدنظر در میزان مجازات را بنماید.